Tajine met kabeljauw, garnalen en charmilla
4
servings10
minutes40
minutesEen smaakvolle vistajine met lekkere zachte kabeljauw en garnalen waar je met brood lekker in de charmilla kunt dippen. De marinade geeft de tajine een heerlijke smaak en de vis wordt superzacht. Heb je geen tajine? Dan kun je dit gerecht ook in een pan maken. In dit recept gebruik ik kabeljauw, maar je kunt eigenlijk elke witvis gebruiken. Ook qua geroosterde groenten die ik erbij heb geserveerd kun je variëren. Klik hier voor het recept van de geroosterde groenten.
Dus mocht je nog niet weten wat je vanavond gaat koken, probeer dan eens deze heerlijke vistajine!
Ingrediënten
500 gram kabeljauwfilet
150 gram gepelde garnalen
2 tomaten
1 ui
1 rode peper
1 citroen
1 rode puntpaprika
2 eetlepels gezeefde tomaten
- Marinade
1 geraspte ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel koriander
1 theelepel citroensap
1/2 blokje visbouillon
1 theelepel; zout en paprikapoeder
1/2 theelepel; kurkuma, gember, komijn en peper
Bereidingswijze
- Snijd de ui, paprika en citroen in plakken. Rasp de ui en knoflook. En snijd de tomaten, koriander en peterselie in stukken.
- Voeg in een diepe kom de peterselie, koriander, knoflook, geraspte ui, olijfolie, zout, kruiden, half bouillonblokje en citroensap toe en meng dit goed samen.
- Snijd de kabeljauwfilet in stukken en marineer het met wat lepels van de marinade. Marineer ook de gepelde garnalen.
- Doe een scheutje olijfolie in de tajine en voeg de gesneden ui toe. Bak de uien glazig op hoog vuur en voeg dan de gesneden tomaten, gezeefde tomaten en de rest van marinade (wat over is) toe aan de tajine. Bak dit samen, tot de tomaten zacht zijn geworden en er een sausje is ontstaan.
- Verdeel de kabeljauw en paprika over de saus in de tajine. Plaats het deksel op de tajine en kook op middelhoog vuur voor 15min.
- Haal de deksel van de tajine en voeg de gepelde garnalen, plakjes citroen en rode peper toe. Plaats opnieuw de deksel op de tajine en laat het voor 20min verder garen op middelhoog vuur.
- Open tussendoor de tajine en schep met een lepel via de zijkanten wat saus over de vis. Wanneer de saus mooi ingedikt is en de vis gaar is, is het klaar om te serveren.
Tips
- Serveer er een frisse salade en wat geroosterde groenten bij.
- Je kunt ook wat sambal of chilikruiden toevoegen als je van pittigheid houdt.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties