Marokkaanse amandel-sesamzaad koekjes

Marokkaanse amandel-sesamzaad koekjes

4 from 7 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Koekjes
Servings

65

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

25

minutes

Ben je nog opzoek naar een klassiek Marokkaanse koekjes recept? Maak dan deze traditionele Marokkaanse koekje met amandelen en sesamzaadjes. Ze hebben een zachte structuur en smelten weg in je mond! Ze zijn heel simpel om te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Pas wel op, want ze zijn verslavend lekker!

Ingrediënten

  • 540 gram bloem

  • 150 ml zonnebloemolie

  • 250 gram roomboter (ongezout)

  • 150 gram suiker

  • 150 gram fijngemalen amandelen (gebakken)

  • 100 gram fijngemalen sesamzaadjes (geroosterd)

  • 4 gram bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • een snufje zout

  • Garnering
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Pel de amandelen en bak ze mooi goudbruin. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan voor een paar minuten op middelhoog vuur. Maal de sesamzaadjes en amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Mix de roomboter samen met de suiker, zout en vanillesuiker tot een zacht mengsel.
  • Voeg de zonnebloemolie toe en mix alles weer samen tot een mooi geheel. Voeg dan de bakpoeder, fijngemalen amandelen en sesamzaadjes toe en meng alles goed samen.
  • Voeg nu de bloem toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Het deeg is zacht, maar plakt niet aan je vingers.
  • Maak een klein bolletje van ongeveer 17 gram en vorm er een koekje van, door met een vork de zijkanten een beetje plat te drukken. Zo krijg je een mooie patroon op het koekje. Je kunt ook een koekvormpje gebruiken.
  • Leg de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 graden voor 20 minuten. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen. Als de koekjes warm zijn, verkruimelen ze erg snel (dus pas op met het verplaatsen van de koekjes).
  • Dip de koekjes in wat poedersuiker.

Tips

  • Wanneer je de koekjes uit de oven haalt voelen ze heel zacht aan, maar als ze afgekoeld zijn worden ze wat harder.
  • De roomboter moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

2 Comments

  1. Ouarda Saidi

    Hoeveel olie doe je in de sesam amandel koekjes

     
  2. Malika Aziani

    Kan ik de roomboter weg laten of vervangen ?

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*