Marokkaanse amandel-sesamzaad koekjes
Servings
65
servingsPrep time
20
minutesCooking time
25
minutesBen je nog opzoek naar een klassiek Marokkaanse koekjes recept? Maak dan deze traditionele Marokkaanse koekje met amandelen en sesamzaadjes. Ze hebben een zachte structuur en smelten weg in je mond! Ze zijn heel simpel om te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Pas wel op, want ze zijn verslavend lekker!
Ingrediënten
540 gram bloem
150 ml zonnebloemolie
250 gram roomboter (ongezout)
150 gram suiker
150 gram fijngemalen amandelen (gebakken)
100 gram fijngemalen sesamzaadjes (geroosterd)
4 gram bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
een snufje zout
- Garnering
poedersuiker
Bereidingswijze
- Pel de amandelen en bak ze mooi goudbruin. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan voor een paar minuten op middelhoog vuur. Maal de sesamzaadjes en amandelen fijn in een keukenmachine.
- Mix de roomboter samen met de suiker, zout en vanillesuiker tot een zacht mengsel.
- Voeg de zonnebloemolie toe en mix alles weer samen tot een mooi geheel. Voeg dan de bakpoeder, fijngemalen amandelen en sesamzaadjes toe en meng alles goed samen.
- Voeg nu de bloem toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Het deeg is zacht, maar plakt niet aan je vingers.
- Maak een klein bolletje van ongeveer 17 gram en vorm er een koekje van, door met een vork de zijkanten een beetje plat te drukken. Zo krijg je een mooie patroon op het koekje. Je kunt ook een koekvormpje gebruiken.
- Leg de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 graden voor 20 minuten. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen. Als de koekjes warm zijn, verkruimelen ze erg snel (dus pas op met het verplaatsen van de koekjes).
- Dip de koekjes in wat poedersuiker.
Tips
- Wanneer je de koekjes uit de oven haalt voelen ze heel zacht aan, maar als ze afgekoeld zijn worden ze wat harder.
- De roomboter moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Hoeveel olie doe je in de sesam amandel koekjes
Kan ik de roomboter weg laten of vervangen ?