Marokkaanse vlees-groenten schotel (mixed grill)

Marokkaanse vlees-groenten schotel (mixed grill)

3 from 2 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

6

servings

Het is bijna Eid-ul-Adha (het offerfeest), en dat betekent gezellig bij elkaar komen met de familie. Een mixed grill, heerlijke schotel van diverse vleessoorten en groenten past hier perfect bij. Heerlijk gemarineerde vlees aan een spiesje, malse koteletten, gehakt, kipspiesjes en groenten spiesjes, voor ieder wat wils! Met een lekkere charmilla, frietjes of een salade erbij en smullen maar!

Ingrediënten

  • Lamsvlees marinade:
  • 550 gram lamsvlees

  • 1 gesnipperde ui

  • 1 eetlepel koriander

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel peper, komijn, paprikapoeder en kurkuma.

  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1/2 theelepel korianderpoeder en gember

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Kipspiesjes marinade:
  • 300 gram kipfilet

  • 1,5 theelepel kipkruiden pikant (van Verstegen)

  • 1/2 theelepel; peper, paprikapoeder en zout (naar smaak)

  • 1/2 eetlepel koriander

  • een mespuntje chilikruiden

  • een scheutje zonnebloemolie

  • Koteletmarinade:
  • 600 gram koteletten

  • 1 kleine ui (geraspt)

  • 1 teentje knoflook (geraspt)

  • 1 theelepel; paprikapoeder, komijn, kurkuma en zout (naar smaak)

  • 1/2 theelepel chilipoeder, peper en tijm

  • 1 theelepel citroensap

  • een scheutje olijfolie

  • een eetlepel peterselie

  • een eetlepel koriander

  • Gehaktmarinade
  • 300 gram gehakt

  • 1 kleine ui (geraspt)

  • 1/2 eetlepel peterselie

  • 1/2 eetlepel koriander

  • 1 kleine rode peper

  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1/2 theelepel; paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, gember en peper

  • een scheutje zonnebloemolie

  • Groenten marinade:
  • 250 gram kastanje champignons

  • 1/2 courgette

  • 3 paprika’s (rood, groen en geel)

  • 1 rode ui

  • een scheutje olijfolie

  • 1 eetlepel koriander

  • 1/2 theelepel tijm, peper en zout (naar smaak)

  • Paprika-tomatensaus (charmilla)
  • 3 geroosterde paprika’s

  • 1 kleine rode ui

  • 5 tomaten

  • 1 eetlepel koriander

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1 theelepel; zout en paprikapoeder

  • 1/2 theelepel; komijnpoeder, peper, en kurkuma

  • een scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd het lamsvlees in kleine blokjes. Pel en snipper een ui. Hak de koriander en peterselie fijn. Marineer het lamsvlees met alle ingrediënten. Zet het daarna voor een paar uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken (dit kun je het beste één nacht van te voren doen). Rijg het lamsvlees daarna aan de spiesjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en hak de koriander fijn. Marineer de kipfilet met alle ingrediënten. Zet het even in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken. Rijg de kipfilet daarna aan de spiesjes.
  • Maak de koteletten schoon. Pel en rasp een ui en knoflookteentje. Hak de koriander en peterselie fijn. Marineer de koteletten met alle ingrediënten en zet het daarna voor een paar uur in de koelkast (ook dit kan je het beste één nacht van te voren doen).
  • Pel en rasp de ui. Snijd de rode peper, koriander en peterselie fijn. Marineer het gehakt in een diepe kom met alle ingrediënten. Zet de kom met gehakt daarna in de koelkast zodat de smaken allemaal goed kunnen intrekken. Maak daarna een goede bol gehakt en zet deze op de punt van de satéprikker. Neem het gehakt met de satéprikker in je hand en knijp elke keer lichtjes in het gehakt zodat je een lange rol gehakt op de saté prikker krijgt.
  • Halveer de kastanje champignons. Pel een rode ui en snijd deze samen met de paprika’s en courgette in blokken. Marineer de groenten met alle kruiden, zout en olijfolie. Rijg de groenten aan de spiesjes.
  • Pel en snipper een rode ui. Snijd de geroosterde paprika’s en geschilde tomaten in blokjes. Hak de koriander en peterselie fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de rode ui glazig. Voeg de tomaten toe en bak het samen tot de tomaten zacht zijn geworden. Voeg dan de kruiden toe en meng het samen. Voeg als laatste ook de geroosterde paprika, peterselie en koriander toe. Wanneer het begint te sudderen, zet je het vuur op z’n laagst. Leg er een deksel op en kook de charmilla voor ongeveer 10 minuten en zet daarna het vuur uit.
  • Grill al het vlees, gehakt en groenten tot het gaar is, je kunt het eventueel ook in een pan bakken. Serveer alles mooi op een bord en smullen maar!

Tips

  • Serveer de mixed grill schotel met frietjes en een salade erbij.
  • Hoe langer je het vlees laat marineren, hoe lekkerder het zal smaken (een nachtje van te voren laten marineren, is het lekkerste)!
  • Je kunt ook andere dipsausjes toevoegen, zoals Zaalouk (auberginedip).
  • Voeg groenten naar keuze toe.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

2 Comments

  1. khadija

    Salaam Fadoua,
    Dit jaar heb ik kalfsvlees met het offerfeest.
    Kan ik de zelfde marinade gebruiken als voor lamsvlees?

    Sukran

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*