Kip wraps
8
servings10
minutes20
minutesZin in iets lekkers en wat snel klaar te maken is? Probeer dan dit recept eens! Deze licht pittige wraps met kip, groenten en een romig sausje zijn super lekker en makkelijk om te maken. Ideaal voor een doordeweekse dag, als je na een drukke dag geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Serveer er een frisse salade en/of wat frietjes bij en smullen maar!
Ingrediënten
- Kip marinade
600 gram kipfilet
1 eetlepel peterselie
15 gram kipkruiden pikant (van Verstegen)
1 theelepel cajun kruiden
- Vulling
2 stuks rode paprika
2 kleine uien (of 1 grote)
1/2 courgette
1 kleine blik mais
40 gram crème fraîche
15 gram chilisaus
30 gram gezeefde tomaten
een scheutje zonnebloemolie
een snufje zout en peper naar smaak (de kip- en cajunkruiden bevatten al zout).
8 stuks grote tortilla wraps
geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in kleine stukken. Pel en snipper de uien. Snijd de courgette, paprika’s en peterselie fijn.
- Marineer de kipfilet met de kruiden en peterselie.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak het glazig en voeg dan de stukjes kip toe. Bak de kip gaar en voeg dan de paprika en courgette toe.
- Bak de groenten ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de mais, gezeefde tomaten, chilisaus en crème fraîche toe. Meng alles goed samen op hoog vuur en zet dan het vuur uit.
- Neem een wrap, leg er wat kipvulling op en strooi er geraspte kaas overheen. Vouw de wrap dicht en plaats het in een grillapparaat voor ongeveer 5 minuten tot er mooie grillstrepen op zitten.
- Serveer er een frisse salade en/of wat frietjes bij en smullen maar!
Tips
- Voeg groenten naar keuze toe.
- Voeg sambal toe voor meer pit.
- Serveer het met friet en een frisse salade.
- Je kunt de wraps ook in de oven verwarmen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Looks good going to make this tonight for the kids!
Hi Lies,
Thanks! I hope you all will enjoy it
Xx