Lasagne
4
servings50
minutesOp zoek naar een recept dat bijna iedereen lekker vindt? Probeer dan eens deze lasagne! Deze lasagne met een romige saus (zonder bechamelsaus), gehakt, groenten en kaas is erg lekker. Het is ook nog eens makkelijk voor te bereiden, ideaal voor een etentje of doordeweekse dag. Serveer er een frisse salade bij en smullen maar!
Ingrediënten
- Gehaktmarinade
500 gram gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel; peper, komijnpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder
1/4 theelepel chilipoeder
- Lasagnesaus
2 rode paprika’s
2 uien
1 courgette
250 ml kookroom
500 ml gezeefde tomaten
200 ml water
1 blokje rundbouillon
1 theelepel Italiaanse kruiden
een scheutje olijfolie
- Extra:
1 pak lasagnevellen
300 gram geraspte kaas
snoeptomaten
rucola sla
Bereidingswijze
- Pel en snipper de uien. Snijd de paprika’s en courgette fijn.
- Marineer het gehakt met de peper, chilipoeder, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Zet het dan even aan de kant.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime pan en bak daarin de ui glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak het ongeveer 6 minuten mee.
- Voeg de paprika en courgette toe en bak het samen met de ui en gehakt gaar.
- Voeg dan de gezeefde tomaten, kookroom, blokje rundbouillon, Italiaanse kruiden en water toe. Meng alles goed door elkaar en laat het voor een paar minuten samen pruttelen op middelhoog vuur tot de saus wat dikker wordt. Blijf tussendoor wel roeren.
- Maak de droge lasagnevellen nat in een diepe kom met warm water uit de kraan (niet koken!) en een paar druppels olijfolie.
- Vet een ovenschaal in en begin met het vullen van de ovenschaal. Doe eerst een laagje lasagnesaus in de ovenschaal, strooi dan een beetje geraspte kaas eroverheen en verdeel hierover de lasagnevellen.
- Herhaal deze stap nog twee keer en sluit af met een laag lasagnesaus en verdeel de rest van de geraspte kaas eroverheen. Garneer tot slot met snoeptomaten.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal na 20 minuten de aluminiumfolie eraf en zet het voor ongeveer 15 minuten terug in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
- Laat het heel even afkoelen, voordat je de lasagne aansnijdt.
Tips
- Voeg groenten naar keuze toe.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat de lasagne eerst even afkoelen voor het aansnijden, zodat je er mooie stukken uit kunt snijden.
- Als de saus te waterig is, kun je het op middelhoog vuur en zonder deksel een beetje laten inkoken.
- In dit recept heb ik gebruik gemaakt van jonge kaas, maar je kunt ook een ander soort kaas gebruiken (naar smaak).
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties