Pasta farfalle met gehakt in een romige tomatensaus

Pasta farfalle met gehakt in een romige tomatensaus

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Op sommige dagen gaat er niets boven een simpele en snelle pasta als avondmaal. Pasta en tomatensaus smaken natuurlijk altijd lekker, maar deze variatie met een romige tomatensaus is nog lekkerder! De pasta is licht pittig door de chilipoeder en dat smaakt heerlijk in combinatie met het zachte van de saus. Deze pasta is echt zo lekker, je eet er al gauw teveel van! En het is ook nog eens zo eenvoudig te maken in één pan.

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt

  • 2 stuks rode paprika

  • 1 ui

  • 400 gram farfalle pasta

  • 350 gram gezeefde tomaten

  • 120 ml kookroom

  • 2 eetlepels peterselie

  • 1 blokje rundbouillon

  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1 theelepel; peper, chilipoeder en paprikapoeder

  • 750 ml heet water

  • een scheutje zonnebloemolie

  • 140 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika, ui en peterselie fijn.
  • Marineer het gehakt met de helft van de peterselie, chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout. Zet het dan even aan de kant.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime pan en bak daarin de ui glazig. Voeg dan de paprika toe en bak het een paar minuten mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak het samen met de ui en paprika gaar. Voeg dan de gezeefde tomaten, kookroom en (ongekookte) farfalle pasta toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg nu het bouillonblokje toe en 750ml heet water. Roer alles goed door elkaar en laat het met deksel op de pan voor ongeveer 15 minuten koken, totdat de pasta gaar is. Roer er tussendoor een paar keer doorheen.
  • Voeg nu de overige peterselie en de geraspte kaas toe, meng het samen tot een geheel. Bak het voor 2 minuten samen op hoog vuur en serveer dan op een bord met een beetje rucola.

Tips

  • Vervang het gehakt voor kip of laat het gehakt weg en maak er een vegetarische versie van.
  • Voeg extra groenten naar keus toe.
  • Garneer met extra kaas.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*