Marokkaanse rijst met kip en groenten

Marokkaanse rijst met kip en groenten

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Een makkelijke gezonde maaltijd alert! Heb je zin in een lekkere en eenvoudige maaltijd met rijst? Dan raad ik je aan om deze Marokkaanse rijst met kip en groenten te maken. Gezond, maar toch lekker snel klaar en je hebt er niet veel voor nodig. Stiekem houden we daar allemaal wel van, vooral tijdens warme en drukke dagen.

Ingrediënten

  • Kipspiesjes
  • 600 gram kipfilet

  • 1 theelepel; paprikapoeder en komijnpoeder

  • 1/2 theelepel peper en zout (naar smaak)

  • 1 eetlepel kipkruiden pikant (van Verstegen)

  • 1 rode peper

  • 1 ui

  • 1 eetlepel koriander

  • Marokkaanse rijst
  • 250 gram basmati rijst

  • 350 ml heet water

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • 1 wortel

  • 1 handjevol doperwten

  • 1 blokje kipbouillon

  • 1 theelepel gember, kurkuma en peper

  • 1/2 theelepel chilikruiden

  • een paar saffraandraadjes

  • 20 ml heet water (voor de saffraan)

  • 1 eetlepel koriander

  • 1/2 eetlepel peterselie

  • een scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de rode peper en koriander fijn. Pel en snipper de ui.
  • Doe de kipfilet in een diepe kom en marineer met de kruiden, rode peper, ui en koriander. Rijg de blokjes kip aan de satéstokjes en leg ze op een bord. Dek de kipspiesjes af en zet ze even in de koelkast, tot je zover bent om ze te gaan bakken.
  • Snijd de wortel, ui, paprika, koriander en peterselie fijn.
  • Laat de saffraan in 20ml water weken en leg het even apart.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de paprika, wortel, doperwten, peterselie en koriander toe. Bak alles samen voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de gember, kurkuma, peper, chilikruiden en rijst toe.
  • Bak het voor 2 minuten samen en voeg dan 350ml water toe, de saffraan in water en het kip bouillonblokje toe.
  • Roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag wanneer het begint te pruttelen. Zet de deksel op de pan en laat het op laagvuur koken voor ongeveer 15 minuten.
  • Ondertussen kun je de kipspiesjes bakken of grillen in een pan. Leg ze op de warme grill of in een pan met een scheutje zonnebloemolie. Draai ze regelmatig om en bak ze goudbruin. Hoe groter de kipblokjes zijn, hoe langer het duurt totdat ze gaar zijn.

Tips

  • Voeg sambal toe om het pittig te maken
  • Voeg stukjes kip toe aan de rijst i.p.v. kipspiesjes
  • Voeg groente naar keuze toe

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*