Seffa, Marokkaanse zoete couscous met rozijnen en amandelen

Seffa, Marokkaanse zoete couscous met rozijnen en amandelen

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

5

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

1

hour 

Zoete Marokkaanse couscous is zo lekker! Je maakt het met rozijnen, amandelen, kaneel en poedersuiker. Het is lekker zoet, zonder dat het heel ongezond is.

Ingrediënten

  • 600 gram couscous (fine)

  • 7 gram zout, naar smaak

  • 160 gram rozijnen

  • 1,5 theelepel roomboter

  • 3 eetlepels zonnebloemolie

  • 400 ml lauwwarm water

  • 600 ml koud water

  • Garnering
  • kaneelpoeder

  • poedersuiker

  • 200 gram amandelen

Bereidingswijze

  • Dit zijn de ingrediënten.
  • Doe de couscous in een diepe schaal of kom en voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Meng dit goed door de couscous heen met je handen. Voeg dan 400ml lauwwarm water toe. Meng dit goed door de couscous heen en laat het voor 10 minuten staan.
  • Breng in de onderste gedeelte van de couscous stoompan voldoende water aan de kook. Maak ondertussen de couscous los en wrijf eventueel de klontjes eruit. Voeg het zout en 1 eetlepel zonnebloemolie toe aan de couscous. Wrijf het geheel goed samen met je handen.
  • Doe de couscous in het bovenste gedeelte van de couscous pan en leg er voordat je de deksel erop doet een theedoek tussen. Om te voorkomen dat het vocht, wat door de deksel erop naar beneden valt in de couscous terecht komt. Zo neemt de theedoek het vocht op en wordt je couscous niet nat (zie foto). Laat de couscous nu voor 25 minuten stomen.
  • Stort de warme couscous in een diepe kom en voeg opnieuw water toe (400ml). Meng de couscous met water tot één geheel. Laat de couscous voor 10 minuten staan, de couscous absorbeert het water voor de tweede keer. Wrijf dan weer met je handen de couscous los en vul de bovenste pan weer met de couscous en leg een theedoek tussen de pan en deksel. Stoom de couscous weer opnieuw voor 25 minuten.
  • Zet een pannetje water op en kook hierin de amandelen gaar. Spoel de amandelen onder koud water en pel vervolgens de amandelen. Dep de amandelen droog op keukenpapier en bak ze vervolgens mooi goudbruin in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Laat de amandelen uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Hou een paar amandelen heel en hak de rest van de amandelen in stukjes (in een keukenmachine) en zet deze apart voor de garnering.
  • Stort de warme couscous in een diepe kom en voeg opnieuw water toe (200ml). Haal met een vork de couscous los en voeg de rozijnen toe. Meng dit er goed doorheen en vul de bovenste pan voor de laatste keer met de couscous en leg een theedoek tussen de pan en deksel. Laat voor de laatste keer de couscous met rozijnen 20 minuten stomen.
  • Stort de couscous voor de laatste keer in een diepe kom en voeg de boter en wat poedersuiker (naar smaak) eraan toe. Laat het al omscheppend smelten tot het geheel goed vermengd is met elkaar.  Het is nu klaar om geserveerd te worden. Doe de couscous op een bord in een mooie piramide vorm. Decoreer het met de amandelen, kaneel en poedersuiker.

Tips

  • Je kunt ook couscous moyenne gebruiken, dit zorgt voor een wat grove structuur.
  • Serveer het als voor-of nagerecht.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

4 Comments

  1. Hoi! Ik wil dit graag een keer maken, maar ze lusten bij mij thuis geen rozijnen. Kan ik stap 7 dan in z’n geheel overslaan of moet het nog een laatste keer gestoomd worden maar dan zónder de rozijnen? Ik ben heel benieuwd naar je reactie. Groetjes, Micha

     
  2. Salaam,
    Kan je de couscous ook een paar uur voor het serveren stomen en dan voor het eten opwarmen? Of moet je dan perse opnieuw water olie toevoegen?

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*