Kip met aubergine-paprika dip en krieltjes uit de oven
Servings
4
servingsEen lekkere maaltijd met krieltjes uit de oven, kipstukjes en een aubergine-paprika dip. Het is een heerlijke combinatie en makkelijk om te maken, ideaal voor op een doordeweekse dag.
Ingrediënten
- Kipstukjes
500 gram kipfilet
1 rode peper
1/2 eetlepel koriander
1 ui
12 gram kipkruiden pikant (van Verstegen)
- Aubergine-paprika dip
2 stuks grote aubergine (of 4 kleine)
4 stuks tomaten
2 teentjes knoflook
2 stuks rode/oranje paprika’s
een scheutje olijfolie
1 theelepel; komijn en paprikapoeder
1/2 theelepel peper en zout (naar smaak)
1 eetlepel koriander
- Krieltjes uit de oven
500 gram krieltjes
1 theelepel Italiaanse kruiden
een snufje zout en peper
een snufje chilipoeder
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes. Snijd de rode peper en koriander fijn. Pel en snipper een ui.
- Marineer de kipfilet met de kruiden, zout, koriander, rode peper en ui. Dek de kip af en zet het even in de koelkast.
- Schil en snijd de aubergine in plakken. Snijd de paprika’s in vier stukken. Leg de aubergine, paprika’s, tomaten en een teentjes knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie en bestrooi met een snufje zout. Zet het dan in een voorverwarmde oven op 200 graden. Keer de groente tussentijds om. Wanneer de groenten zacht zijn geworden kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen.
- Doe de voorgekookte krieltjes samen met de Italiaanse kruiden, olijfolie, zout, peper en chilipoeder in een ovenschaal. Meng het goed door elkaar en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 25 minuten.
- Haal het velletje van de tomaten en paprika en snijd in kleine blokjes. Snijd de aubergine en knoflook ook in kleine stukken en doe het samen met de tomaten en paprika in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Bak het voor ongeveer 8 minuten samen op middelhoog vuur en zet dan het vuur uit en leg een deksel op de pan.
- In de tussentijd kun je de kip bakken in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Als de kip en de krieltjes gaar zijn, kun je alles samen serveren op een schaal of bord.
Tips
- Je kunt ook ander vlees gebruiken of het vegetarisch maken.
- Je kunt ook gekruide krieltjes gebruiken of frietjes erbij serveren.
- De aubergine-paprika dip is ook lekker als bijgerecht bij andere gerechten.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties