Tamarakt/Bissara (Marokkaanse tuinbonensoep)

Tamarakt/Bissara (Marokkaanse tuinbonensoep)

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Soepen en Salades
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

35

minutes

Deze Marokkaanse tuinbonensoep is lekker, voedzaam en heel makkelijk om te maken. Het wordt vaak als voorgerecht gegeten, maar je kunt het ook prima als hoofdgerecht serveren met verse warme brood of vis erbij.

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde tuinbonen

  • 1 grote ui

  • 1 theelepel; peper, kurkuma, gember en komijnpoeder

  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1/2 theelepel; cayennepeper

  • een scheutje olijfolie

  • 900 ml water

Bereidingswijze

  • Week de gedroogde tuinbonen voor tenminste twee uur in koud water. Spoel de tuinbonen daarna af. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en voeg de ui toe. Voeg hier de geweekte tuinbonen, de kruiden en zout toe en bak alles even kort samen.
  • Giet er vervolgens water bij en kook het op hoog vuur, totdat het begint te pruttelen. Doe dan de deksel op de pan en laat het op laagvuur verder koken voor ongeveer 30 minuten. Tot de tuinbonen gaar en zacht zijn.
  • Mix het mengsel met een staafmixer of in een blender. Als het te dik is, kan je er naar wens nog water aan toevoegen. Laat het dan nog even pruttelen op het vuur. Serveer in een kom of tajine en giet er nog een beetje olijfolie overheen. Je kunt er ter garnering en smaak nog wat komijnpoeder en/of chilivlokken overheen strooien.

Tips

  • Je kunt ook voor de helft gedroogde spliterwten gebruiken in combinatie met de tuinbonen.
  • Je kunt het prima invriezen om er een ander keer opnieuw van te genieten.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*