Malse kip met aardappelen en een bloemkool-broccoli charmilla
4
servings10
minutes40
minutesEen gezonde en voedzame maaltijd op tafel zetten hoeft niet lastig te zijn. Het is één van de makkelijkste gerechten die je kunt maken en de combinatie is zalig. Dan heb ik het over de malse kipfilet stukken met ui en paprika in combinatie met de lekkere bloemkool-broccoli charmilla. Ik wist gelijk dat ik het recept met jullie wilde delen als comfortfood voor de doordeweekse dagen. Lekker in combinatie met de aardappelen, dat wordt genieten!
Ingrediënten
- Kipmarinade
400 gram kipfilet
1/2 rode paprika
1 ui
1 eetlepel koriander/peterselie
1 eetlepel kipkruiden pikant (van Verstegen)
een scheutje zonnebloemolie
- Bloemkool-broccolisaus
1 broccoli
1/2 bloemkool
1 tomaat
1/2 ui of 1 kleine ui
1/2 paprika
1 eetlepel koriander/peterselie
een scheutje olijfolie
1 theelepel; zout en paprikapoeder
1/2 theelepel; kurkuma, gember, komijn en paprikapoeder
1 kg aardappelen
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en breng het in water met wat zout aan de kook voor ongeveer 30 minuten, totdat het gaar is. Snijd de paprika, ui en peterselie/koriander fijn. Snijd ook de kipfilet in stukken.
- Doe de kipfilet in een diepe kom. Marineer het met de fijngesneden halve paprika, ui, kruiden en koriander/peterselie. Zet het even weg in de koelkast.
- Snijd dan de broccoli en bloemkool roosjes van de stam. Ontvel een tomaat en snijd deze in stukjes. Snipper een ui en snijd een halve rode paprika fijn. Hak de koriander/peterselie.
- Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de gesnipperde ui en paprika toe. Bak dit even voor 5 minuten. Voeg dan de stukjes tomaat en kruiden toe. Meng dit door elkaar, voeg dan de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en de fijngehakte peterselie/koriander. Voeg een klein beetje water toe en hussel alles goed door elkaar. Zet dan de deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur verder garen voor ongeveer 20 minuten. Roer er niet teveel doorheen, zodat de roosjes mooi heel blijven.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een andere pan en voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe. Bak het gaar met een deksel op de pan, zodat het lekker mals blijft en er een sausje ontstaat van de paprika, ui en de kruiden. Serveer van alles een beetje op een bord en smullen maar!
Tips
- De bloemkool-broccoli charmilla kun je ook serveren bij een barbecue of gegrild vlees.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties