Tajine gehaktballetjes in tomatensaus
4
servings5
minutes1
hourHeerlijke kruidige Marokkaanse gehaktballetjes in een smaakvolle tomatensaus. Marokkaans comfort food! Dit gerecht maak je klaar in een tajine. Een tajine is een aardewerk schaal met een puntvormige deksel. De deksel zorgt ervoor dat het stoom, dat tijdens het koken ontstaat, neerslaat op de deksel en zo weer terugloopt in de schaal. Als je geen tajine hebt dan kan je dit gerecht ook in een pan maken die je met een deksel kunt afsluiten. Om dit gerecht te kunnen bereiden hoef je echt geen keukenprins(es) te zijn.
Ingrediënten
- Gehaktmarinade
350 gram gehakt
1 ui
1/2 eetlepel koriander
1/2 eetlepel peterselie
1 theelepel; zout, peper, ras el hanout, komijn en paprikapoeder
1/2 theelepel; gember en kurkuma
- Tomatensaus
1 ui
1 geroosterde paprika
4 tomaten
1/2 eetlepel koriander
1/2 eetlepel peterselie
1 teentje knoflook
1 groene peper
1/2 theelepel; komijn, peper, kurkuma, gember en zout
scheutje olijfolie
Bereidingswijze
- Rasp de ui en knoflook. Snijd de geroosterde paprika, tomaten, ui, koriander en peterselie fijn.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte ui, fijngesneden koriander en peterselie toe. Voeg ook de kruiden voor het gehakt toe en meng alles tot een geheel. Maak er vervolgens kleine balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een tajine of pan en voeg de fijngesneden ui en geraspte knoflook toe. Bak het samen voor ongeveer 4 minuten. Voeg de gehaktballen toe en bak weer zo’n 8 minuten mee. Voeg de tomaten, koriander, peterselie en kruiden toe. Leg de deksel erop en kook samen op middelhoog vuur, als het begint te sudderen zet je het vuur op z’n laagst en laat je het 20 minuten verder koken.
- Voeg als laatste de geroosterde paprika en de groene peper toe en laat het met deksel erop nog 30 minuten verder koken op laag vuur.
Tips
- Ik heb een Marokkaanse tajine gebruikt, maar je kan ook een pan gebruiken.
- Als je van pittigheid houdt, kun je ook een beetje sambal of chili kruiden toevoegen aan de saus.
- Serveer er Marokkaanse panbrood bij.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties