Marokkaanse pompoensoep
8
servings10
minutes50
minutesPompoensoep is makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren in smaken. Mijn variant van de pompoensoep is anders, door het Marokkaanse tintje wat ik eraan geef. Door de harirakruiden is het lekker kruidig en heerlijk voor de lunch of voor bij het diner. Bij een pompoensoep denk je misschien al gauw aan de herfst, maar eigenlijk zijn er zoveel momenten waarop je deze soep het hele jaar door wel kunt eten. Bijvoorbeeld tijdens de ramadan of als voorgerecht wanneer je veel gasten verwacht.
Ingrediënten
1 pompoen
1 witte ui
1 rode ui
3 wortels
1 tomaat
1 rode peper
1 aardappel
1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
half bosje peterselie
half bosje koriander
handvol vermicelli
1 blokje kipboulion
1 pak harira kruidenmix
een scheutje olijfolie
een snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Schil en snijd de pompoen, aardappel, wortels, uien en knoflook in stukken. Ontvel de tomaat en snijd deze ook in stukken. Was de koriander, peterselie, bleekselderij en rode pepertje en snijd/hak deze vervolgens ook in stukken. Neem een beetje koriander apart en hak dit wel fijn, ter garnering aan het eind.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook en fruit in 4 minuten glazig. Voeg dan het rode pepertje en de wortel toe. En bak alles nog 3 minuten.
- Voeg de pompoen, aardappel, tomaat, bleekselderij, koriander, peterselie en bouillonblokje toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder staat. Kook de soep, met deksel op de pan voor 30 minuten op middelhoog vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
- Doe de inhoud van het zakje harira kruiden in een kom. Voeg hier 0,5L koud water aan toe en mix dit met een garde tot het opgelost is. Schenk dit door een zeef bij de soep. (Ik schenk het door een zeef, zodat het alle gedroogde groenten erin tegenhoudt. Deze stap kan je ook overslaan). Roer het door de soep en voeg eventueel naar wens nog extra water toe als je de soep wat dunner wilt hebben.
- Wanneer de soep begint te pruttelen, kan je de vermicelli toevoegen. laat dit voor ongeveer 10min mee koken. Breng dan de soep op smaak met wat peper en zout en voeg als laatste het fijn gehakte koriander er aan toe ter garnering.
Tips
- De harira kruidenmix die ik heb gebruikt is van het merk Maggi, maar je kan ook een andere merk gebruiken.
- Ik heb een biologische pompoen gebruikt, maar je kunt ook prima een flespompoen gebruiken.
- Je kunt er ook voor kiezen om de pompoen eerst te roosteren in de oven, alvorens het toe te voegen aan de soep. Dit zorgt voor een vollere pompoensmaak.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties