Amandel-pistache honingkoekje
Prep time
20
minutesCooking time
40
minutesAmandel-pistache honingkoekjes, zien ze er niet lekker uit? Iedereen verdient zo nu en dan gewoon een lekker honingkoekje. Met een glas verse munt thee en een moment voor jezelf. Dat zijn de perfecte momenten om van deze zelfgebakken amandel-pistache honingkoekjes te genieten. Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken en snel klaar. Hoe je ze maakt lees je in dit recept.
Ingrediënten
- De vulling
250 gram pistache
250 gram amandelen
2 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels oranjebloesemwater
3 eetlepels gesmoten roomboter
1 theelepel kaneel
- Omhulsel
1 pak filodeeg
200 gram gesmolten roomboter
- Garnering
250 gram honing
30 gram fijn gemalen pistache
Bereidingswijze
- Pel de pistache en kook de amandelen gaar in een pannetje met water. Spoel de amandelen onder koud water en pel vervolgens de amandelen. Dep de amandelen droog op keukenpapier en bak ze vervolgens mooi goudbruin in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Laat de amandelen uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Hak vervolgens de amandelen en pistache fijn in een keukenmachine of hakmolen. Plaats ze in één kom en meng alles goed samen. Voeg vervolgens de poedersuiker, de kaneelpoeder, gesmolten boter en oranjebloesemwater hieraan toe. Meng alles mooi samen.
- Smelt de overige roomboter in een pannetje. Pak 1 vel filodeeg en besprenkel het met de gesmolten roomboter. Leg hier vervolgens nog een vel filodeeg op en besprenkel het weer met de gesmolten roomboter. Strooi hierover het notenmengsel. Tot het mooi verdeelt ligt. Rol het dan in. Zorg dat je strak en voorzichtig oprolt.
- Smeer de lange rol in met gesmolten boter. Doe dit met de rest van de filodeeg totdat je notenmengsel op is. Snijd vervolgens de rollen in gelijke stukken (zie foto’s). Zorg dat je een scherpe mes gebruikt hiervoor. Plaats de rolletjes op een bakplaat in de oven en bak deze voor ongeveer 30 min of totdat de rolletjes mooi goudbruin en krokant geworden zijn.
- Warm de honing op in een pannetje totdat het goed vloeibaar is. Wanneer de rolletjes gebakken zijn, onderdompel je ze onmiddellijk in de honing. Plaats het rolletje in een bakvormpje en strooi er wat fijngemalen pistache overheen.
Tips
- De pistachepoeder bovenop de koekjes kun je ook vervangen door amandelschaafsel.
- Voor de vulling kan je ook andere noten gebruiken.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties