Aardappelsalade
Servings
8
servingsTotal time
20
minutesAardappelsalade met een romige saus. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk als onderdeel van een barbecue of een buffet als je veel gasten hebt. Natuurlijk is een aardappelsalade ook lekker op een zomerse dag bij ieder gerecht. Hier het recept van mijn simpele versie met rode ui en peterselie, hmmmm! Eet smakelijk.
Ingrediënten
1200 gram aardappelen
2 rode uien
half bosje peterselie
4 eetlepels yoghurtdressing
6 eetlepels mayonaise
4 eetlepels witte natuurazijn
zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in een pan met water, tot het gaar is en laat het dan volledig afkoelen in een vergiet.
- Schil en snijd de gekookte aardappels in blokjes. Pel en snipper de rode uien. Hak de peterselie fijn.
- Doe de yoghurtdressing, mayonaise, natuurazijn, peper en zout in een diepe kom. Meng het goed samen, tot een vloeibaar sausje.
- Voeg de uien en peterselie toe aan de aardappelen en meng het met de zelf gemaakte saus.
- Proef het en breng de salade eventueel nog meer op smaak met een beetje zout en peper.
Tips
- Je kunt ook in blokjes geseneden augurken toevoegen.
- Als je de aardappelsalade niet gelijk wilt serveren, kan je het afgedekt in de koelkast bewaren.
- Heerlijk voor bij de barbecue.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties