Batbot met gehaktvulling

Batbot met gehaktvulling

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

12

servings
Prep time

1

hour 
Cooking time

40

minutes

Batbots zijn Marokkaanse broodjes die je kunt vullen met van alles wat je maar lekker vindt. De broodjes zijn op zich al heerlijk, maar al helemaal deze variant gevuld met kruidig gehakt, paprika, ui en wortel. Perfect om te serveren bij een kom soep of tijdens de lunch met een lekkere salade erbij.

Ingrediënten

  • Deeg
  • 250 gram meel

  • 150 gram fijne griesmeel

  • 1 zakje gist

  • 1 theelepel zout

  • 120 ml water

  • 120 ml melk

  • 50 ml zonnebloemolie

  • Vulling
  • 400 gram gehakt

  • 2 uien

  • 2 paprika’s

  • 1 wortel

  • 1 rode peper

  • 1 eetlepel koriander

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1 theelepel zout

  • 1/2 theelepel peper

  • 1,5 theelepel ras el hanout (kruiden)

Bereidingswijze

  • Voeg de meel, fijne griesmeel, gist, zout, melk, zonnebloemolie en lauw water toe in een diepe kom. Meng samen voor zo’n 10 minuten. Dek af en leg het op een warme plek om 60 minuten te rijzen.
  • Snijd de ui, paprika, rode peper, peterselie en koriander fijn. Rasp de wortel en ui.
  • Marineer het gehakt met de kruiden, zout, rode peper, geraspte ui, peterselie en koriander.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de fijngesneden ui toe. Bak deze in 4 minuten glazig en voeg dan het gehakt toe. Bak het voor een paar minuten samen en voeg dan de paprika en wortel toe. Laat het voor 30 minuten op laag vuur bakken met deksel op de pan. Roer tussendoor even om. Haal de pan van het vuur en laat het volledig afkoelen.
  • Strooi wat bloem op je werkplek en verdeel het deeg in 12 bollen. Strooi opnieuw wat bloem op je werkplek en rol het deeg uit. Doe wat gehakt in het midden en strooi er geraspte kaas overheen. Vouw het deeg dicht en druk het dan voorzichtig plat. Werk alle deegbollen zo af en ga er nog 1x licht overheen met de deegroller, voordat je ze afbakt.
  • Vet de pan met dikke bodem goed in met zonnebloemolie en bak de broodjes op beide zijde goudbruin. Dek de warme broodje direct af met een theedoek, zodat ze lekker zacht en warm blijven.

Tips

  • Je kunt ook kipgehakt gebruiken voor de vulling.
  • Serveer het bij een kom soep.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

5 Comments

  1. Oem Moussa

    Assalaamoe alaikoem, worden ze ook zacht als je alleen water gebruikt?

     
    • Aleykoem salam, ja je kunt de melk prima vervangen door alleen water te gebruiken. Dek ze na het bakken af met een theedoek, zo blijven ze zacht en lekker warm!

       
  2. oh heerlijk ga die een keer maken

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*