Shakshuka, Charmilla met ei
Servings
3
servingsPrep time
5
minutesCooking time
30
minutesKen je shakshuka, charmilla met ei al? Een pittige tomaten-paprikasaus met eieren erin gegaard, heerlijk als lunch of brunch. So delicious and so easy to make!
Ingrediënten
1 ui
3 tomaten
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 eetlepel; koriander en peterselie
1 geroosterde paprika
3 eieren
een scheutje olijfolie
1 theelepel; paprika, komijn, zout en kurkuma
1/2 theelepel; gember, peper en chilikruiden
Bereidingswijze
- Snijd de ui, rode peper, geroosterde paprika, tomaten, koriander en peterselie. Rasp de knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in een tajine of pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak het samen voor ongeveer 4 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de rode peper toe en bak het weer voor ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomaten, kruiden en een deel van de koriander en peterselie toe en leg de deksel erop. Kook samen op middel hoog vuur, voor ongeveer 20 minuten. Voeg dan de geroosterde paprika toe, en roer het er doorheen.
- Voeg de eieren één voor één toe en leg de deksel er weer op. Laat het verder koken op laag vuur totdat de eieren gaar zijn, zoals jij ze zelf het liefst hebt.
- Strooi er nog wat peterselie en koriander overheen. En breng eventueel nog op smaak met versgemalen zout en peper.
Recipe Video
Tips
- Je kunt de chilikruiden weglaten, als je niet van pittigheid houdt.
- Je kunt de eieren er ook doorheen roeren.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties