Shakshuka, Charmilla met ei

Shakshuka, Charmilla met ei

4 from 4 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Ontbijt en Lunch
Servings

3

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Ken je shakshuka, charmilla met ei al? Een pittige tomaten-paprikasaus met eieren erin gegaard, heerlijk als lunch of brunch. So delicious and so easy to make!

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 3 tomaten

  • 1 rode peper

  • 1 teentje knoflook

  • 1 eetlepel; koriander en peterselie

  • 1 geroosterde paprika

  • 3 eieren

  • een scheutje olijfolie

  • 1 theelepel; paprika, komijn, zout en kurkuma

  • 1/2 theelepel; gember, peper en chilikruiden

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, rode peper, geroosterde paprika, tomaten, koriander en peterselie. Rasp de knoflook.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een tajine of pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak het samen voor ongeveer 4 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de rode peper toe en bak het weer voor ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomaten, kruiden en een deel van de koriander en peterselie toe en leg de deksel erop. Kook samen op middel hoog vuur, voor ongeveer 20 minuten. Voeg dan de geroosterde paprika toe, en roer het er doorheen.
  • Voeg de eieren één voor één toe en leg de deksel er weer op. Laat het verder koken op laag vuur totdat de eieren gaar zijn, zoals jij ze zelf het liefst hebt.
  • Strooi er nog wat peterselie en koriander overheen. En breng eventueel nog op smaak met versgemalen zout en peper.

Recipe Video

Tips

  • Je kunt de chilikruiden weglaten, als je niet van pittigheid houdt.
  • Je kunt de eieren er ook doorheen roeren.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*