Zalm met groenten uit de oven
4
servings5
minutes1
hourZalm met groenten uit de oven is een supersimpel, maar heerlijk gerecht vol van smaak! Je schuift het zo in de oven en klaar is je heerlijke gezonde avondmaal. Je kunt trouwens allerlei soorten groenten mee laten garen in de oven. Combineer dus naar eigen smaak of gebruik gewoon de ingrediënten uit dit recept, dan weet je zeker dat de smaken goed bij elkaar passen. Erg lekker met een frisse salade erbij!
Ingrediënten
600 gram zalmfilet, zonder huid
1 wortel
1 tomaat
1 rode punt paprika
1/4 broccoli
6 aardappelen
1 zoete aardappel
1 citroen
een handjevol doperwten
1 eetlepel viskruiden
- Marinade
1 eetlepel koriander en peterselie
1 geraspte ui
een scheutje olijfolie
1 theelepel: komijn, paprika, kurkuma, peper en gember
Bereidingswijze
- Schil en snijd de aardappelen en zoete aardappelen in plakken. Snijd de punt paprika in ringen. Schil en snijd de tomaat in kleine stukken. Pel en rasp de ui. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de citroen en wortel in schijfjes.
- Meng in een diepe kom de koriander, peterselie, komijn, peper, gember, kurkuma, paprikapoeder, zout en olijfolie. Marineer de zalm met de viskruiden en een theelepel van de marinade. Verdeel de marinade over alle groenten.
- Verdeel de aardappelen in een ovenschaal, daarna de zoete aardappel, wortel, paprika, doperwten, brocolli, zalm, tomaat en citroenschijfjes.
- Dek de ovenschaal af met bakpapier en aluminiumfolie en zet het in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 40 minuten. Haal daarna de bakpapier en aluminiumfolie eraf en zet het voor 20 minuten terug in de oven op 200 graden.
Tips
- Serveer het met een lekkere frisse salade erbij.
- Je kunt ook andere groente toevoegen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties