Harira, Marokkaanse soep

Harira, Marokkaanse soep

4 from 8 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Soepen en Salades
Servings

10

servings
Total time

1

hour 

30

minutes

De ramadan staat weer bijna voor de deur en bij vele staat harira altijd wel op het menu, daarom wil ik graag mijn recept met jullie delen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep! Het zit boordevol groenten, kruiden en vlees. De kruiden zorgen ervoor dat elke hap ontzettend veel smaak heeft. Staat er bij jullie tijdens de ramadan ook harira op het menu?  

Ingrediënten

  • 250 gram vlees

  • 1 wortel

  • 1 ui

  • 4 tomaten

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1 eetlepel selderijblad {krafes}

  • 1/2 bosje peterselie en koriander

  • 80 gram geweekte kikkererwten

  • 50 gram linzen

  • 60 gram tomatenpuree

  • 2 eetlepels bloem

  • handvol vermicelli

  • 1 blokje rundbouillon

  • 1 blokje groentebouillon

  • een scheutje olijfolie

  • 1 theelepel; kurkuma en gember

  • 1/2 theelepel peper

  • een mespuntje kaneel

  • zout naar smaak

  • 2,5 liter water

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in kleine stukken. Rasp de ui en wortel. Mix de tomaten, bleekselderij, selderijblad (krafes), peterselie en koriander fijn in een keukenmachine. Hak een klein beetje koriander fijn en zet deze apart voor de garnering.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg het vlees eraan toe. Bak het voor 5 minuten en voeg dan de geraspte ui en wortel toe. Voeg ook de kruiden en tomatenpuree toe. Meng alles goed samen en doe dan de tomatenmengsel met bleekselderij, selderijblad (krafes), koriander en peterselie erbij.
  • Voeg 2 liter water met de bouillonblokjes en kook het op hoog vuur. Als het begint te borrelen voeg je de geweekte kikkererwten en linzen toe. Doe de deksel op de pan en laat het voor 50 minuten koken op middelhoog vuur.
  • Doe de bloem in een diepe kom en voeg daar 500ml koud water aan toe. Meng dit goed samen en voeg het (door een zeef) toe aan de pan met soep. Terwijl de soep zachtjes kookt, roer je het bloemmengsel door de soep tot de gewenste dikte. Laat het voor 25 minuten verder koken. Roer er tussendoor nog even doorheen.
  • Voeg de vermicelli en fijngehakte koriander toe en blijf goed roeren, zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Laat dit ongeveer 6 minuten koken en zet dan het vuur uit.

Tips

  • Vervang vlees door kipfilet en gebruik kipbouillon in plaats van rundbouillon.
  • Vergeet niet de kikkererwten een nacht in water te weken.
  • Serveer de soep lekker met citroen, dadels en chebakia, Marokkaanse honing koekjes.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

2 Comments

  1. Hoi welke groente bouillon gebruik je?

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*