Tajine met ansjovis
4
servings15
minutes50
minutesDeze tajine met ansjovis zit bomvol heerlijke smaken en alle groenten zijn zo zacht. Je zou dit eens moeten ruiken! Dus mocht je nog niet weten wat je vanavond gaat koken, probeer dan eens deze heerlijke vistajine. Vooral met dit weer gaat er niets boven een heerlijke en warme maaltijd. En ook niet onbelangrijk; deze tajine is ontzettend makkelijk om te maken.
Ingrediënten
600 gram ansjovis (vers)
300 gram aardappelen
2 kleine tomaten (of 1 grote)
1 rode puntpaprika
- Tajine marinade
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel; koriander en peterselie
1/2 theelepel sambal
1/2 theelepel; komijn, kurkuma en peper
1 theelepel; paprikapoeder en zout (naar smaak)
4 eetlepels olijfolie
100 ml water
- Garnering
citroen schijfjes
rode of groene pepertjes
Bereidingswijze
- Maak de ansjovissen schoon en verwijder de visgraten. Pel en rasp de ui en knoflook. Schil de aardappelen en snijd het in schijven. Snijd ook de tomaat en rode punt paprika in schijven. Hak de koriander en peterselie fijn, bewaar de stengels.
- Doe de koriander, peterselie, sambal, tomatenpuree, olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, kurkuma, geraspte ui en knoflook in een kom. Meng alles goed samen.
- Doe een paar lepels van de marinade bij de ansjovis en meng het voorzichtig samen.
- Leg telkens twee ansjovissen plat op elkaar, zie foto. Leg ze op een bord en zet het even apart.
- Smeer de bodem van de tajine in met een paar druppels olijfolie en verdeel hierover de stengels van de peterselie. Dit geeft een lekkere smaak af en zorgt ervoor dat er niets blijft plakken of aanbranden op de bodem, tijdens het garen.
- Verdeel daarop de aardappelschijven en een beetje van de marinade. Dan de tomaat en vervolgens de rode punt paprika.
- Leg nu de ansjovissen in een mooie ronde vorm (met de staart naar het midden toe) erboven op. Plaats in het midden 4 citroenschijven en garneer tot slot met wat rode/groene pepertjes.
- Giet 100ml water bij de resterende marinade en meng het goed samen. Giet dit erboven op.
- Zet de tajine met deksel op middelhoog vuur en laat het voor ongeveer 50 minuten zachtjes garen. Tot de vis en aardappelen gaar zijn.
Tips
- Vervang de ansjovis voor een ander soort vis zoals sardine.
- De citroenschijven geven genoeg citroensmaak af aan de tajine, maar je kunt ook nog een beetje citroensap toevoegen aan de marinade voor een nog sterkere citroensmaak.
- Gebruik verse vis.
- Hou je van pit, voeg dan ook chilipoeder of vlokken toe aan de marinade.
- Voeg nog meer groenten naar wens toe.
- Vervang de aardappelen voor zoete aardappel (ook erg lekker!).
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties