Spicy hotwings
Servings
5
servingsPrep time
15
minutesCooking time
10
minutesHeerlijke pikante en malse hotwings (kippenvleugels en kleine drumsticks) in een krokant jasje! Deze hotwings zijn pittig gekruid, knapperig van buiten en lekker sappig van binnen. Ze kunnen overal bij geserveerd worden, en zijn zo ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk te maken. Maak nu zelf deze KFC style hotwings, het recept staat hieronder!
Ingrediënten
- Marinade
1 kg Chicken Wings (kippenvleugels en kleine drumsticks)
500 ml karnemelk
1 eetlepel (10gr); paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, zout en peper.
- Paneermix
500 gram bloem
100 gram maïzena
5 gram paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout
- Extra (paneren)
1 grote kom koud water
Bereidingswijze
- Maak de kip goed schoon en marineer het met de paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, peper en zout.
- Giet dan het karnemelk erbij en meng alles tot een geheel. Dek het af en zet het in de koelkast voor minimaal 4 uur, zodat de marinade goed kan intrekken. Dit kun je het beste een nacht van te voren doen.
- Doe de bloem en maïzena in een diepe kom. Voeg het zout, paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder en knoflookpoeder toe. Meng het goed samen.
- Dep de gemarineerde kip in de paneermix. Doe het vervolgens in een zeef.
- Laat de zeef met de kip zakken in een kom met koud water voor 4 seconden. Schud het overtollige water eraf in de zeef.
- Dep de kip opnieuw in de paneermix en leg het op een schaal of dienblad tot je klaar bent om te gaan frituren.
- Verhit de zonnebloemolie in de pan op 180 graden en frituur de kip voor ongeveer 10 minuten mooi goudbruin en gaar.
Tips
- Halveer de hoeveelheid chilipoeder of laat het helemaal weg, als je niet van pittig houdt.
- Je kunt ook cayennepeper gebruiken, dat is wat milder dan chilipoeder.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Deze hotwings waren superlekker, bedankt voor het delen van het recept hiervan.