Marokkaanse kefta kebab

Marokkaanse kefta kebab

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

40

minutes

Zo nu en dan kan ik echt zin hebben in Marokkaanse kefta kebab. Heerlijk gekruid lamsgehakt met een lekkere charmilla en frietjes erbij. Heerlijk als doordeweekse maaltijd!

Ingrediënten

  • Gehaktmarinade
  • 500 gram gehakt

  • 1 ui

  • 1/2 eetlepel peterselie

  • 1 eetlepel koriander

  • 1 rode peper

  • 1,5 theelepel zout

  • 1 theelepel; paprika, komijn, kurkuma, gember en peper

  • een scheutje zonnebloemolie

  • Charmilla
  • 3 geroosterde paprika’s

  • 1 sjalot

  • 5 tomaten

  • 1 eetlepel; koriander en peterselie

  • 1 theelepel; zout en paprikapoeder

  • 1/2 theelepel komijn, peper en kurkuma

  • een scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  • Pel en rasp de ui. Snijd de rode peper, koriander en peterselie fijn.
  • Marineer het gehakt in een diepe kom met de fijngehakte rode peper, peterselie, koriander, geraspte ui, kruiden, zout en een scheutje zonnebloemolie. Zet de kom met gehakt daarna in de koelkast zodat de smaken allemaal goed kunnen intrekken.
  • Snijd de sjalot, geroosterde paprika’s en geschilde tomaten in blokjes. Hak de koriander en peterselie fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de sjalot toe. Bak de sjalot voor ongeveer 4 minuten glazig. Voeg de tomaten en kruiden toe. Bak het voor 10 minuten samen, totdat de tomaten zacht zijn geworden. Voeg dan ook de geroosterde paprika, peterselie en koriander toe. Wanneer het begint te sudderen, zet je het vuur op z’n laagst. Leg er een deksel op. Kook de charmilla voor ongeveer 10 minuten.
  • Pak intussen het gehakt uit de koelkast. Maak een goede bol gehakt en zet deze op de punt van de sateprikker. Neem het gehakt met de sateprikker in je hand en knijp elke keer lichtjes in het gehakt zodat je een lange rol gehakt op de saté prikker krijgt. Druk alles een beetje stevig aan zodat het gehakt goed op de prikker blijft zitten. Doe dit totdat al je gehakt op is.
  • Verwarm een pan op het vuur en schenk er een klein beetje zonnebloemolie in. Wanneer de olie heet genoeg is leg je de sateprikkers met het gehakt in de pan. Grill het gehakt nu aan een zijde totdat deze er mooi goudbruin uit ziet. Draai dan voorzichtig de stokjes op de andere zijde. Bak de kefta kebab totdat alle zijde goudbruin zijn en het gehakt gaar is.
  • Serveer de kefta kebab op een bord samen met de charmilla en je kunt er eventueel wat friet of salade bij serveren. Eet smakelijk!

Tips

  • De charmilla kan je ook als bijgerecht serveren, bij andere gerechten.
  • De kefta kebab, is ook heel lekker in een wrap met sla.
  • Wanneer je de stokjes omdraait gebruik hier dan tegelijkertijd een grote lepel bij, zodat het gehakt goed op het stokje blijft zitten.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*