Crispy Kentucky chicken wraps

Crispy Kentucky chicken wraps

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

8

servings
Cooking time

30

minutes

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het avondeten? Dit is een echte klassieker! Heerlijke malse kipstukken met een krokant jasje. Dit is één van de makkelijkste recepten om de lekkerste Kentucky chicken wraps te maken. Geen enkel fastfoodrestaurant kan op tegen zelfgemaakte Kentucky chicken wraps, succes gegarandeerd!

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet

  • 2 pakken Kentucky kruidenmix

  • 500 ml karnemelk

  • 250 gram cornflakes

  • 1 theelepel zout

  • honingmosterd dressing

  • een zak sla

  • 1 tomaat

  • een halve komkommer

  • 10 plakjes cheddarkaas

  • 10 stuks tortilla wraps

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in grote repen. Je kunt ze ook wat kleiner snijden, als je dat liever hebt.
  • Doe de kipfilet in een diepe kom samen met de Kentucky kruiden (de kleine zakjes van allebei de verpakkingen). Meng samen met de karnemelk erbij en laat het afgedekt marineren in de koelkast voor minimaal 4 uurtjes. Het beste kun je dit een avond van te voren al doen.
  • Doe de inhoud van 1 zak kruiden (grote zak) en 1 theelepel zout in een diepe kom en giet er 200ml water bij. Meng alles samen tot een papje.
  • Maal de cornflakes fijn in een keukenmachine en doe het op een met bakpapier beklede schaal of dienblad. Doe de kruiden van het laatste zakje erbij. Meng alles goed samen.
  • Haal de kip in karnemelk marinade uit de koelkast. Giet de overtollige karnemelk weg en dompel alle kip volledig in het papje met kruiden. Haal de kipfilet vervolgens door de cornflakes mix en leg het op een met bakpapier beklede dienblad. Herhaal dit met alle stukken kip.
  • Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan (Ik heb een hapjespan gebruikt). Frituur de kipfilet aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
  • Neem een wrap en leg er wat sla, komkommer en tomaat op. Leg de krokante stukken kip op gevolgd door cheddar kaas. Doe er wat honingmosterd dressing op en maak de wrap dicht. Rol het op in een bakpapiertje en plaats het in een grillapparaat voor ongeveer 5 minuten tot er mooie grillstrepen op zitten.

Tips

  • De Kentucky kruidenmix kan je kopen bij een Turkse of Marokkaanse slagerij/supermarkt. Het wordt ook verkocht bij verschillende toko’s.
  • Vervang de honingmosterd dressing door een saus naar keuze.
  • Je kunt er ook burgers van maken in plaats van wraps.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*