Kip-spinazie yoghurtbroodjes

Zachte kip-spinazie yoghurtbroodjes

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

16

servings

Ben jij ook zo dol op gevulde broodjes? Dan moet je deze zachte yoghurtbroodjes met kip en spinazie zeker ook eens maken, die zijn zò lekker. Een heerlijke pittige vulling van kip, paprika, ui en spinazie. Je kunt ze ook met gehakt vullen of milder maken , de keus is aan jou!

Ingrediënten

  • Deeg
  • 500 gram bloem

  • 1 zakje gist (7 gram)

  • 1 theelepel zout

  • 100 ml zonnebloemolie

  • 125 ml melk

  • 150 gram Griekse yoghurt

  • Vulling
  • 500 gram kipfilet

  • 200 gram spinazie

  • 2 paprika’s

  • 2 uien

  • 1 eetlepel; koriander en peterselie

  • 1 theelepel sambal

  • 1 theelepel; kurkuma, paprika, komijn, peper en zout

  • 1/2 theelepel gemberpoeder

  • Garnering
  • melk

  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • We beginnen eerst met de droge ingrediënten bij elkaar te doen in een diepe kom. De bloem, gist en zout. Meng dit goed samen. In een andere kom gaan we de natte ingrediënten met elkaar mengen. De melk, olie en Griekse yoghurt. Mix het door elkaar met een garde, totdat alles goed vermengt is.
  • Giet de melk, olie en yoghurt mengsel bij de droge ingrediënten. Meng en kneed alles goed samen tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
  • Snijd de uien, paprika’s, spinazie, peterselie en koriander fijn. Marineer de kipfilet met alle kruiden, zout, sambal, peterselie en koriander. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de fijngesneden uien glazig. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak het samen voor ongeveer 8 minuten, daarna kan je de paprika en spinazie hieraan
    toevoegen. Bak alles samen op middelhoog vuur totdat het gaar is. Doe het dan op een bord en laat het volledig afkoelen.
  • Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats het deeg hierop. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Steek dan met behulp van een vormpje of soepkommetje ronde cirkels uit het deeg.
  • Pak een rondje deeg en rol deze voorzichtig een beetje uit, doe dan wat van de vulling in het midden en vouw de randen horizontaal naar elkaar toe, om het vervolgens verticaal tegen elkaar dicht te plakken (zie foto’s). Vorm zo alle broodjes met het resterend deeg.
  • Plaats dan alle broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en laat deze nogmaals voor 30 minuten rijzen. Na het rijzen bestrijk je de broodjes met melk en strooi je er wat sesamzaadjes op (je kunt ook een ei gebruiken).
  • Bak de broodjes voor 30 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven tot dat ze mooi goudbruin zijn.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*