Kipkerrie filodeeg rolls

Kipkerrie filodeeg rolls

5 from 2 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

14

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

40

minutes

Deze kipkerrie filodeeg rolls zijn zo lekker en zo makkelijk te maken! Door de kerriekruiden hebben de rolls een lekkere kruidige smaak en het filodeeg maakt het heerlijk krokant. Je kan ze lekker pittig maken met chilikruiden en een pepertje, maar ook zonder zijn ze heerlijk!

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet

  • 2 bosuien

  • 1 ui

  • 1 groene peper

  • 125 gram crème fraîche

  • 3 theelepels kerriepoeder

  • 1/2 theelepel: chilipoeder

  • zout naar smaak

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1/2 blokje kipbouillon

  • een scheutje zonnebloemolie

  • Omhulsel
  • 2 eetlepels gesmolten boter

  • 4 eetlepels zonnebloemolie

  • filodeeg

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Pel en snipper een ui. Snijd de groene peper, bosuitjes en peterselie fijn.
  • Verhit een pan met een scheutje zonnebloemolie. Bak de gesnipperde ui glazig en voeg dan de kipfilet, groene peper, peterselie en een half kipbouillon blokje toe. Doe een deksel op de pan en laat de kip garen voor ongeveer 15 minuten. Roer er af en toe doorheen (voeg zo nodig een kleine beetje water toe).
  • Wanneer de kip gaar is, kun je het vuur uit zetten. Trek de kip stukjes uit elkaar met behulp van 2 vorken of gebruik een stamper om de kip in kleinere stukjes te krijgen.
  • Voeg de bosuitjes en de kruiden toe aan de kip en meng dit goed samen, op middelhoog vuur. Voeg dan de crème fraîche toe en roer het er goed doorheen. Als alles goed vermengd is, kun je het vuur uitzetten en het mengsel laten afkoelen.
  • Snijd de grote vellen filodeeg in 2 banen. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smeer een strook filodeeg in met een mengsel van zonnebloemolie en gesmolten boter. Leg er 2 eetlepels vulling op (onder in het midden).
  • Vouw het deeg vervolgens in een rolletje (zie foto, voor instructies) en leg deze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit tot de vulling op is.
  • Bak de kipkerrie rolls voor ongeveer 20 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin gekleurd is. Keer ze tussentijds even om.

Tips

  • Je kunt meer crème fraîche toevoegen als je de vulling romiger wilt hebben.
  • Je kunt de gesmolten boter ook weglaten en alleen zonnebloemolie gebruiken om de filodeeg in te smeren.
  • Lekker als hapje vooraf of bij een kom soep!
  • Je kunt ze ook kleiner vouwen of in een andere vorm.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*