Vissoep
8
servings10
minutes1
hourEen lekkere vissoep, vol van smaak! De intense smaken van de vis zorgen voor een heerlijke verse soep om van te smullen. Perfect tijdens de ramadan of als een lichte maaltijd op andere dagen. Ook benieuwd hoe je deze makkelijke vissoep kunt maken? hieronder staat het recept en een stappenplan.
Ingrediënten
1 courgette
2 wortels
1 paprika
3 tomaten
2 uien
2 stengels bleekselderij
4 sticks surimi
2 eetlepels; peterselie en koriander
260 gram kabeljauw
650 gram garnalen
1 aardappel
1 eetlepel tomatenpuree
1 blokje visbouillon
2 eetlepels vermicelli
1 theelepel; gember en kurkuma
1/2 theelepel chilikruiden
1 teentje knoflook
1 liter heet water
2 theelepels zout
een scheutje olijfolie
- Garnalen bouillion
schil van garnalen
garnalenkoppen
2 liter heet water
2 stuks laurierblad
een scheutje zonnebloemolie
1 theelepel peper
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten, kabeljauw en surimi in kleine stukken. Pel de garnalen. Bewaar de koppen en schil, want daar ga je zo een bouillon van maken. Snijd ongeveer de helft van de garnalen in kleine stukken en de andere helft laat je heel. Hak de peterselie en koriander fijn.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en doe daar de garnalenkoppen en schil in. Bak het een beetje aan en voeg dan 2 liter heet water, 2 laurierblaadjes en peper toe. Laat het voor 20 minuten koken op hoog vuur.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak het glazig. Voeg dan de paprika toe en bak het eventjes mee. Daarna de wortel, aardappel, courgette, bleekselderij en tomatenpuree. Bak het voor 2 minuten samen en blijf alles goed roeren.
- Voeg dan de tomaten, peterselie, koriander voor de helft, kruiden, bouillonblokje en een halve liter water toe.
- Zeef ondertussen de garnalenbouillon en giet de bouillon in de soeppan bij de groenten. Voeg nu ook de kabeljauwfilet toe en laat het koken op hoog vuur tot het begin te borrelen. Laat het dan op laagvuur voor ongeveer 30 minuten verder koken, totdat alle groenten en de kabeljauw gaar zijn.
- Zet de pan uit en mix het met een staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op het vuur en voeg een halve liter water toe (je kunt ook meer of minder water toevoegen, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben). Wanneer het begint te borrelen kun je de overgebleven koriander en vermicelli toevoegen. Roer het goed door, zodat de vermicelli niet tegen elkaar aan gaat plakken.
- Voeg als laatste de garnalen en surimi toe. Kook het voor ongeveer 10 minuten en zet dan het vuur uit. Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout en peper.
Tips
- Serveer met een beetje citroensap.
- Je kunt ook andere zeevruchten toevoegen die je lekker vind.
- Je kan de kabeljauwfilet ook aan het eind in kleine stukken toevoegen in plaats van erdoorheen te mixen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties