Marokkaanse kipspiesjes en zaalouk, auberginedip.

Marokkaanse kipspiesjes en zaalouk, auberginedip.

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes

Kipspiesjes met zaalouk. Zaalouk is een lekkere auberginedipje van tomaten en aubergine. Een dikke aanrader als bijgerecht voor bij de eerstvolgende keer dat je kipspiesjes gaat grillen of bakken.

Ingrediënten

  • Kipspiesjes
  • 500 gram kipfilet

  • 1 eetlepel koriander

  • 1 theelepel; kurkuma, paprika, peper en komijn

  • 1/2 theelepel; gember en cayennepeper

  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1/2 rode, gele en groene paprika

  • 1 rode ui

  • een scheutje zonnebloemolie

  • Zaalouk (auberginedip)
  • 2 stuks aubergine

  • 3 tomaten

  • 1 kleine ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 eetlepel koriander

  • 1 theelepel; komijn en paprikapoeder

  • 1/2 theelepel peper

  • 1/4 theelepel chilivlokken of chilipoeder

  • 1,5 theelepel zout (naar smaak)

  • een scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet, paprika en rode ui in blokjes. Hak de koriander fijn.
  • Marineer de kipfilet met de kruiden, zout en koriander. Dek de kip af en zet het voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Als je houten satéprikkers gebruikt leg ze 20 minuten in koud water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen of bakken verbranden.
  • Schil en snijd de aubergine in plakken. Rasp een teentje knoflook. Snipper een ui en schil en snijd de tomaten in kleine stukken.
  • Smeer de aubergine in met olijfolie en leg ze naast elkaar neer op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met een beetje zout. Zet het dan in een voorverwarmde oven op 200 graden. Keer de aubergine tussentijds om. Wanneer de aubergine zacht is geworden en een beetje lichtbruin kleurt, kun je ze uit de oven halen en laten afkoelen.
  • Ondertussen kun je verder gaan met de saus. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak het samen tot de ui glazig is, voeg dan de tomaten toe.
  • Als de tomaten zacht zijn geworden, kun je de kruiden en koriander toevoegen. Meng het goed met elkaar.
  • Snijd de aubergine in kleine stukken en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel nog een beetje zout of peper toe. Zet dan het vuur uit en zet een deksel op de pan.
  • Rijg de blokjes kip, paprika en ui aan de satéprikkers en leg ze op de warme grill of in een pan. Draai ze regelmatig om en bak ze goudbruin. Hoe groter de kipblokjes zijn, hoe langer het duurt totdat ze gaar zijn.

Tips

  • Serveer er een frisse salade bij
  • De zaalouk is ook erg lekker bij andere grillgerechten

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*