Iwzan/Tchicha (Gerst) soep

Iwzan/Tchicha (Gerst) soep

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua
Servings

8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

1

hour 

Iwzan/Tchicha (gerst) soep is een traditionele Marokkaanse soep. Het is een gezonde en rijk gevulde soep die tijdens de ramadan vaak de harira vervangt. Maak deze lekkere soep ook om je lichaam een warm verzadigd gevoel te geven.

Ingrediënten

  • 125 gram gerste korrels

  • 1 ui

  • 1 wortel

  • 2 stengels bleekselderij

  • 150 gram geweekte kikkererwten

  • 40 gram tomatenpurree

  • half bosje koriander

  • half bosje peterselie

  • 1 blokje kipboulion

  • 1 theelepel; kurkuma, peper, gember en zout

  • een scheutje olijfolie

  • 2 liter water

Bereidingswijze

  • Rasp de ui en de wortel. Mix de tomaten, bleekselderij, koriander en peterselie samen in een keukenmachine.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de ui en wortel toe. Bak het voor 3 minuten samen en voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe. Voeg vervolgens de tomaten, bleekselderij, koriander en peterselie mengsel toe. Doe ook het bouillonblokje en water erbij en laat het op hoog vuur koken tot het begint te borrelen.
  • Doe dan de geweekte kikkererwten erbij en de deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat het voor ongeveer 30 minuten verder koken.
  • Spoel de iwzan af onder koud water en voeg deze toe aan de soep, laat het dan voor 20min mee koken.

Tips

  • Je kunt ook vlees of kip toevoegen aan het recept.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

2 Comments

  1. Hee meid. Vraagje welke thee lepel gebruik jij bij al je recepten? De desert lepel of de hele kleintjes?

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*