Harcha
Servings
8
servingsTotal time
30
minutesHarcha is een eenvoudige Marokkaanse griesmeelkoekje wat vaak als ontbijt of tussendoortje wordt gegeten. Maar het lekkerst blijft toch wel als ontbijt, naast een vers gezette kop muntthee. Harcha kan op verschillende manieren worden geserveerd, met zowel zoet als hartig beleg, maar mijn persoonlijke favoriet blijft honing!
Ingrediënten
400 gram grove griesmeel
1 theelepel zout
1 zakje bakpoeder
50 ml zonnebloemolie
50 gram boter
220 ml water
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
- Doe de griesmeel in een diepe kom en voeg de bakpoeder, zout, zonnebloemolie, gesmolten boter en water toe en meng dit samen. Laat het voor ongeveer 5 minuten staan, zodat de griesmeel het water opneemt. Kneed het daarna weer verder.
- Strooi een beetje griesmeel op je werkplek en plaats het deeg hierop. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Steek dan met behulp van een vormpje of soepkommetje ronde cirkels uit het deeg.
- Leg de harcha op een met bakpapier beklede dienblad. Verhit dan een pan en bak de harcha aan beide kanten op middelhoog vuur gaar tot ze stevig en mooi van kleur zijn.
Tips
- Serveer het bij een kop munt thee als ontbijt.
- Je kunt het beleggen met honing of jam, wat jezelf lekker vindt.
- je kunt de suiker in het recept ook weglaten.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties