Harcha

Harcha

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Ontbijt en Lunch
Servings

8

servings
Total time

30

minutes

Harcha is een eenvoudige Marokkaanse griesmeelkoekje wat vaak als ontbijt of tussendoortje wordt gegeten. Maar het lekkerst blijft toch wel als ontbijt, naast een vers gezette kop muntthee. Harcha kan op verschillende manieren worden geserveerd, met zowel zoet als hartig beleg, maar mijn persoonlijke favoriet blijft honing!  

Ingrediënten

  • 400 gram grove griesmeel

  • 1 theelepel zout

  • 1 zakje bakpoeder

  • 50 ml zonnebloemolie

  • 50 gram boter

  • 220 ml water

  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

  • Doe de griesmeel in een diepe kom en voeg de bakpoeder, zout, zonnebloemolie, gesmolten boter en water toe en meng dit samen. Laat het voor ongeveer 5 minuten staan, zodat de griesmeel het water opneemt. Kneed het daarna weer verder.
  • Strooi een beetje griesmeel op je werkplek en plaats het deeg hierop. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Steek dan met behulp van een vormpje of soepkommetje ronde cirkels uit het deeg.
  • Leg de harcha op een met bakpapier beklede dienblad. Verhit dan een pan en bak de harcha aan beide kanten op middelhoog vuur gaar tot ze stevig en mooi van kleur zijn.

Tips

  • Serveer het bij een kop munt thee als ontbijt.
  • Je kunt het beleggen met honing of jam, wat jezelf lekker vindt.
  • je kunt de suiker in het recept ook weglaten.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*