Crêpe met Nutella en aardbeien

Crêpe met Nutella en aardbeien

4 from 2 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Ontbijt en Lunch
Servings

10

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes

De crêpes met Nutella en stukjes aardbei zijn zo ontzettend lekker! Heerlijk voor het ontbijt of voor de lunch. De crêpes zijn snel klaar en makkelijk te bereiden. Ze worden besmeerd met een laag Nutella en afgetopt met aardbeien, amandelschaafsel en poedersuiker. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • Beslag
  • 300 gram bloem

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1/2 theelepel zout

  • 300 ml melk

  • 300 ml water

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • roomboter

  • Garnering
  • Nutella

  • aardbeien

  • amandelschaafsel

  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem en meng in een kom met de vanillesuiker en de zout door elkaar. Doe vervolgens de zonnebloemolie, melk en water erbij. Mix alles goed door elkaar.
  • Laat het beslag ongeveer 15 minuten zo staan. De luchtbellen kunnen op deze manier uit het beslag verdwijnen. In de tussentijd kan je het amandelschaafsel roosteren in een koekenpan. De aardbeien in plakjes snijden en zet het dan even weg.
  • Nu is het tijd om de crêpe te bakken. Maak de pan heet en stop een klein beetje boter in de pan. Laat de boter rustig bruisen en wacht tot het helemaal vloeibaar is.
  • Giet met een lepel het beslag in de pan en draai de pan rond en zorg ervoor dat de gehele bodem van de pan met beslag is bedekt. De crêpe mag vanaf dit moment een paar minuten bakken, nu moet je wachten tot de voorkant droog is en draai deze daarna om.
  • Smeer vervolgens de helft van de crêpe met Nutella en vouw de kant die leeg is van de crêpe dubbel, en daarna nog een keer dubbel vouwen in de vorm van een pizzapunt.
  • Ga zo door met de volgende tot je helemaal klaar bent met bakken en smeren. Plaats een bord op een pan met heet water en leg hier alle crêpes op die klaar zijn en dek af met een theedoek, zo zorg je ervoor dat ze allemaal mooi warm blijven.

Tips

  • Je kan de crêpe ook met ander soort fruit beleggen, zoals bijvoorbeeld banaan.
  • Op warme dagen, kan je er ook lekker een bolletje ijs bij serveren. De combinatie van warm en koud is erg lekker!

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*