Spaghetti met gehaktballen
4
servings10
minutes40
minutesOm lekker te eten, hoef je niet persé heel ingewikkeld te koken, net als dit gerecht. Door de gehaktballetjes goed op smaak te brengen en een lekkere tomatensaus erbij te maken, heb je een heerlijk klassiek gerecht! Die het ook nog eens goed doet bij de kinderen. Met een frisse salade erbij is het helemaal af. Ga jij het ook maken?
Ingrediënten
- Gehaktballen
300 gram gehakt
1 rode peper
1/2 eetlepel koriander
1/2 eetlepel peterselie
1/2 theelepel; peper, kurkuma, komijn, gember en paprikapoeder
zout (naar smaak)
- Saus
2 sjalotten
2 tomaten
400 gram gezeefde tomaten
1/2 eetlepel koriander
1/2 eetlepel peterselie
1 blokje rundbouillon
1 pak spaghetti
peper en zout (naar smaak)
- Garnering
Geraspte kaas
koriander
Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een kom en voeg daar alle kruiden, peterselie, koriander en rode pepertje aan toe. Meng alles goed samen en maak er kleine balletjes van.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie en olijfolie in een pan en voeg hier de gehaktballen aan toe. Laat dit 2 min bakken en voeg dan de fijngesneden sjalotjes toe en bak het met deksel op de pan voor 5min samen
- Doe er vervolgens de verse tomatenblokjes bij en zet verder aan. Voeg dan het bouillonblokje, peper, zout, peterselie, koriander en de gezeefde tomaten toe. Zet de deksel op de pan en laat de saus voor 30min op laag vuur indikken.
- Kook de spaghetti volgens de verpakking. Giet de spaghetti af en doe het bij de tomatensaus in de pan. Hussel het goed door elkaar en serveer dan in een bord. Strooi er nog wat geraspte kaas en koriander overheen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties