Pinda-karamel koekjes met Snickers smaak
Servings
38
servingsChocolade + karamel + pinda’s = De perfecte combinatie! Deze pinda-karamel koekjes met Snickers smaak zijn zeker een aanrader om te maken. Het is een heerlijk zacht koekje die toch een beetje knapperig is, met een verassende vulling van karamel in het midden. Veel plezier met het bakken van deze koekjes en vooral met het opeten ervan!
Ingrediënten
- Koekjes deeg
250 gram bloem
50 gram maïzena
1 theelepel bakpoeder
135 gram roomboter (ongezout)
25 ml zonnebloemolie
50 ml melk
20 gram pindakaas
80 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
- Garnering
karamel (Bebogeen)
200 gram melkchocolade
Een handvol fijngehakte pinda’s
Bereidingswijze
- Doe de roomboter, vanillesuiker, poedersuiker en zout in een diepe kom en mix het samen tot een zacht mengsel (zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is).
- Voeg de melk, zonnebloemolie en pindakaas toe en mix het samen tot een gladde mengsel.
- Voeg de bloem, maïzena en bakpoeder toe en kneed het samen tot een mooie, zachte en soepele deeg (het is niet plakkerig).
- Maak een klein bolletje van het deeg (15 gram) en leg het neer op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een kuiltje in het midden van het deegbolletje (ik heb de achterkant van een lepel gebruikt, maar je kan het ook met je vinger doen).
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten tot de koekjes gaar zijn.
- Het kan zijn dat de kuiltjes na het bakken wat gerezen zijn. Ga er nog een keer langs en maak het kuiltje wat dieper. Laat de koekjes afkoelen op kamertemperatuur.
- Smelt de melkchocolade met 2 druppels zonnebloemolie in een kom boven een pannetje met warm water (au bain-marie) en doe het daarna in een spuitzak of boterhamzakje. Doe ook de bebogeen karamel in een spuitzak of boterhamzakje. Hak de pinda’s fijn.
- Vul de koekjes met de bebogeen karamel en doe er de melkchocolade overheen. Garneer met stukjes pinda. Laat ze nu op kamertemperatuur rusten, zodat de chocolade harder wordt.
Tips
- Vervang de melkchocolade voor wit of puur chocolade.
- Garneer met andere noten.
- De maïzena kun je vervangen door bloem te gebruiken.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties