Hazelnootkoekje met witte chocolade
Servings
38
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesChocolade en hazelnoten is een heerlijke combinatie! Deze hazelnootkoekjes zijn zo lekker, zo makkelijk en snel te maken. Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken, ervaar het zelf. Het recept staat hieronder!
Ingrediënten
- Deeg
240 gram bloem
150 gram roomboter (ongezout)
150 gram hazelnoten
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
- Garnering
300 gram witte chocolade
een handvol fijngehakte hazelnoten
Bereidingswijze
- Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan en maal ze daarna fijn in een keukenmachine.
- Doe de roomboter, vanillesuiker en fijngemalen hazelnoten in een diepe kom. Meng het goed samen.
- Voeg dan de bloem en bakpoeder toe en meng alles samen tot een mooi geheel. Het deeg is een beetje kruimelig, maar je kunt er wel een deegbal van maken.
- Vorm het koekjesdeeg tot kleine bolletjes, ongeveer 15 gram per bolletje. Leg ze neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen en raak ze niet aan, want ze zijn heel zacht en kunnen uit elkaar vallen. Pas als ze afgekoeld zijn kun je ze verplaatsen.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dompel de koekjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede dienblad of schaal.
- Garneer de koekjes met fijngehakte hazelnoten.
Tips
- Je kunt ook amandelen gebruiken i.p.v. hazelnoten, is ook erg lekker!
- Gebruik puur of melkchocolade
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties