Hazelnootkoekje met witte chocolade

Hazelnootkoekje met witte chocolade

5 from 2 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Koekjes
Servings

38

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Chocolade en hazelnoten is een heerlijke combinatie! Deze hazelnootkoekjes zijn zo lekker, zo makkelijk en snel te maken. Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken, ervaar het zelf. Het recept staat hieronder!  

Ingrediënten

  • Deeg
  • 240 gram bloem

  • 150 gram roomboter (ongezout)

  • 150 gram hazelnoten

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • Garnering
  • 300 gram witte chocolade

  • een handvol fijngehakte hazelnoten

Bereidingswijze

  • Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan en maal ze daarna fijn in een keukenmachine.
  • Doe de roomboter, vanillesuiker en fijngemalen hazelnoten in een diepe kom. Meng het goed samen.
  • Voeg dan de bloem en bakpoeder toe en meng alles samen tot een mooi geheel. Het deeg is een beetje kruimelig, maar je kunt er wel een deegbal van maken.
  • Vorm het koekjesdeeg tot kleine bolletjes, ongeveer 15 gram per bolletje. Leg ze neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen en raak ze niet aan, want ze zijn heel zacht en kunnen uit elkaar vallen. Pas als ze afgekoeld zijn kun je ze verplaatsen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dompel de koekjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede dienblad of schaal.
  • Garneer de koekjes met fijngehakte hazelnoten.

Tips

  • Je kunt ook amandelen gebruiken i.p.v. hazelnoten, is ook erg lekker!
  • Gebruik puur of melkchocolade

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*