Msmen kipbroodjes uit de oven

Msmen kipbroodjes uit de oven

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en deegwaren
Servings

15

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

20

minutes

Msmen met kip is lekker, maar ook deze msmen kipbroodjes uit de oven zijn een aanrader! Deze msmen broodjes met kip en groenten moet je zeker een keertje proberen! Ze zijn zo lekker zacht van binnen en krokant van buiten. Perfect voor bij de soep vanavond en serveer er een lekkere frisse salade bij!

Ingrediënten

  • Deeg
  • 325 gram bloem

  • 125 gram fijne griesmeel

  • 7 gram zout

  • 265 ml lauwwarm water

  • Vulling
  • 600 gram kipfilet

  • 1,5 eetlepel kipkruiden pikant (van Verstegen)

  • 1/2 theelepel; peper en kurkuma

  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • een kwart spitskool

  • 1 wortel

  • 1 kleine prei

  • 1 theelepel koriander

  • geraspte kaas

  • Garnering
  • 1 eigeel

  • 1/2 theelepel sambal

  • sesamzaadjes

  • Extra (voor de msmen)
  • zonnebloemolie

  • gesmolten boter (ongezout)

  • fijne griesmeel

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine stukken. Pel en snipper een ui. Snijd de prei, paprika, spitskool en koriander fijn. Rasp een wortel.
  • Marineer de kipfilet met de kruiden, koriander en peterselie.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak het glazig en voeg dan de stukjes kip toe. Bak de kip gaar en voeg dan de paprika, wortel, spitskool en prei toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten mee, tot ze gaar zijn. Zet het vuur uit en laat het volledig afkoelen.
  • Doe de fijne griesmeel samen met de bloem, zout en water in een diepe mengkom. Kneed alle ingrediënten goed samen met een deegmachine of met de hand voor ongeveer 8 minuten (het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt). Dek het af en laat het dan voor 15 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg nu in 15 kleine bollen (40-45gram per bol, afhankelijk hoe groot je de msmen broodjes wilt hebben) en smeer de bollen in met zonnebloemolie. Vet het dienblad van te voren in met zonnebloemolie en dek het af met plasticfolie. Mix een gelijke deel zonnebloemolie met gesmolten boter in een kommetje. Vet je werkplek in met het boter-oliemengsel en leg daar een bol op. Vet je handen goed in en druk het bolletje deeg steeds platter.
  • Maak vegende bewegingen met je vingertoppen, vanuit het midden van het deeg naar buiten. Zo verspreid je het deeg voorzichtig tot een mooie dunne vierkant/cirkel gevormde deeg. Strooi er een beetje fijne griesmeel overheen.
  • Vouw het dunne deeg naar binnen in vier stappen, tot een soort vierkant pakketje. Herhaal dit met de andere deegbolletjes en leg de vierkante pakketjes afgedekt met plasticfolie op een ingevette dienblad. Tot je helemaal klaar bent met alle deegbolletjes.
  • Druk het msmen pakketje platter tot het zeker in formaat verdubbeld is. Leg er wat kipvulling op en een beetje geraspte kaas. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het op tot een mooi opgerolde broodje (zie foto’s).
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met het eigeel-sambal mengsel en strooi er sesamzaadjes overheen.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten tot de broodjes mooi goudbruin zijn. Dek de broodjes af met een theedoek zodat ze lekker zacht en warm blijven.

Tips

  • Je kunt de broodjes ook alleen met eigeel bestrijken zonder sambal.
  • Je kunt de sambal prima gebruiken, ook als je niet van pittig houdt. Je proeft het nauwelijks, het geeft vooral een mooie kleur aan de broodjes en maskeert de ei geur/smaak.
  • Voeg groenten naar keuze toe.
  • Je kunt de broodjes ook wat platter en breder maken.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*