Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn

4 from 5 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Soepen en Salades
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Wat smaakt er tijdens dit warme weer beter dan een lekkere pastasalade? Je kan deze pastasalade met tonijn van te voren al maken en in de koelkast bewaren tot je het gaat serveren. Heerlijk bij de BBQ, zomaar voor de lunch of als bijgerecht. Het maakt niet uit waar je deze pastasalade eet, het smaakt altijd even lekker!

Ingrediënten

  • 350 gram fusilli pasta

  • 1 klein blikje mais

  • 1 blikje tonijn (in zonnebloemolie)

  • 1/2 komkommer

  • 1 rode ui

  • 100 gram julienne wortel

  • 1/2 rode paprika

  • 2 grote zoetzure augurken

  • Dressing
  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1/2 theelepel peper

  • 4 eetlepels yoghurtdressing

  • 2,5 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel natuurazijn

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer, paprika en augurken in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui.
  • Kook de pasta in een ruime pan met water, volgens de verpakking gaar. Giet de pasta af in een vergiet en laat het uitlekken.
  • Doe de mayonaise, yoghurtdressing, azijn, peper en zout in een diepe kom en meng het samen tot een geheel.
  • Doe de pasta, rode ui, wortel, paprika, augurken, tonijn, komkommer en mais samen in een diepe kom. Roer alles goed samen.
  • Voeg de dressing toe en meng alles samen tot een geheel. Voeg eventueel wat meer zout en peper toe naar eigen smaak.

Tips

  • Bewaar het afgedekt in de koelkast.
  • Je kunt ook chilipoeder of sambal toevoegen om het pittig te maken.
  • Je kunt ook tonijn in olijfolie gebruiken.
  • Voeg groenten naar keus toe.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*