Dorade met groente uit de oven
Servings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
1
hourMet deze dorade uit de oven laat ik je zien dat koken heel makkelijk kan zijn. Bovendien is het ook nog eens lekker en heel gezond! Je kunt er allerlei soorten groenten bij gebruiken, die je al in huis hebt. Dit gerecht is ook ideaal voor een etentje, want het is zo klaar.
Ingrediënten
1 dorade
1 ui
handvol erwten
2 tomaten
1 rode puntpaprika
1 groene puntpaprika
1 zoete aardappel
4 aardappelen
1 rode peper
1 groene peper
1 citroen
- Kruidenmarinade
1 ui
2 eetlepels koriander
2 eetlepels peterselie
1 theelepel citroensap
1 theelepel; zout, viskruiden en paprikapoeder
1/2 theelepel; komijn, kurkuma, peper en gemberpoeder
scheutje zonnebloem- en olijfolie
Bereidingswijze
- Als de vis door de visboer schoongemaakt is, hoef je de vis alleen nog onder water goed af te spoelen. Laat de vis dan in een vergiet afdruppelen. Zet deze dan vervolgens op een bord en maak er aan beide zijde 3 inkepingen in met een mes. Zodat de marinade goed in de vis kan intrekken.
- Schil de tomaten, aardappelen en zoete aardappel en spoel ze om met water en snijd ze dan in plakjes. Snijd de paprika’s, ui en de citroen in schijfjes en zet deze ook apart. Rasp de ui voor de marinade en snijd de peterselie en koriander fijn.
- Doe in een diepe kom de geraspte ui, zonnebloemolie, olijfolie, koriander, peterselie, zout, citroensap en alle kruiden. Meng dit goed door elkaar. Neem dan de dorade er weer bij en doe er 2 lepels van de marinade bij. Wrijf de marinade goed in de vis en doe er een schijfje citroen tussen.
- Verdeel de rest van de marinade over alle groenten. Breng het eventueel nog op smaak met wat zout.
- Pak dan een grote ovenschaal erbij en leg hierin als eerste de uienringen. Daarna de aardappelen en zoete aardappel. Vervolgens de paprikaringen, de erwten, dan de dorade in het midden en langs de zijkanten van de vis de plakjes tomaat. Leg aan weerszijde van de vis de groene en rode peper neer en op de dorade de citroenschijfjes.
- Bekleed dan de hele ovenschaal als eerst met bakpapier en dan met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 230 graden voor ongeveer 40 minuten. Wanneer alles gaar is verwijder je de aluminiumfolie en laat je het nog even bakken voor 20 minuten.
Tips
- Je kan ook andere groente toevoegen die je lekker vindt.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties