Aardappel-groente kroketten

Aardappel-groente kroketten

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

22

servings

Aardappel-groente kroketten, krokant van buiten en lekker smeuïg van binnen. Wie houdt er nou niet van een lekkere kroket? Deze kroketten zijn een beetje pittig, maar tegelijk heel zacht en smeuïg. Maak ze nu ook zelf, het recept staat hieronder!

Ingrediënten

  • 700 gram kruimige aardappelen

  • 1 puntje La Vache qui rit (smeerkaas)

  • 1 theelepel mosterd

  • 1/2 theelepel; peper en chilikruiden

  • 1,5 theelepel zout (naar smaak)

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • 1 wortel

  • 1 handjevol doperwten

  • 1 eetlepel peterselie

  • een scheutje zonnebloemolie

  • Omhulsel
  • bloem

  • 1 ei

  • panko (broodkruimel)

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd in stukken. Snijd de paprika en wortel in kleine blokjes. Snipper een ui en hak de peterselie fijn. Breng de aardappelen aan de kook in een pan met water en een snufje zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak de ui voor een paar minuten glazig. Voeg dan de gesneden paprika, wortel en doperwten toe. Bak alles samen, totdat het gaar is.
  • Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe kom. Stamp de aardappelen fijn, samen met een puntje La Vache qui rit. Voeg de kruiden, zout, mosterd en peterselie toe.
  • Voeg nu ook de groente mengsel toe en meng alles goed door elkaar. Vorm er kleine kroketjes van (ongeveer 40 gram per stuk) en leg die even op een dienblad of bord in de koelkast om wat steviger te worden.
  • Kluts een ei en zet een bord klaar met bloem en met panko (broodkruim).
  • Haal de kroketten één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Leg ze klaar om te frituren.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op 180 graden en bak de kroketten tot ze goudbruin en krokant zijn.

Tips

  • Je kunt de La Vache qui rit ook vervangen door een eetlepel roomkaas
  • Vries de kroketten in, om een later moment te bakken
  • Vervang de groente voor tonijn of gehakt.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*