Kippenvleugels uit de oven
Servings
5
servingsPrep time
30
minutesCooking time
1
hourKippenvleugels uit de oven, gemarineerd in een zoete en pikante marinade. Dit recept is zo lekker en simpel, om je vingers bij af te likken! Hoe langer je de kippenvleugels laat marineren, hoe lekkerder!
Ingrediënten
1,5 kilogram kippenvleugels
2 eetlepels kipkruiden pikant (van Verstegen)
1/2 theelepel peper, zout en chilikruiden
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sweet chili saus
een scheutje zonnebloemolie
1 ui
1 theelepel citroensap
1 eetlepel koriander
- Garnering
bosui
rode peper
koriander
Bereidingswijze
- Maak de kippenvleugels goed schoon. Snijd de ui en koriander fijn.
- Doe de kipkruiden, ui, koriander, ketjap manis, chilisaus, peper, chilikruiden, zout, citroensap en een scheutje zonnebloemolie in een kommetje. Meng alles goed samen.
- Doe de kippenvleugels in een diepe kom en marineer het goed met de marinade. Dek het af en zet het voor minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken.
- Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk de overgebleven marinade erover. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en zet het in een voorverwarmde oven op 200℃ en bak het voor ongeveer 30 minuten. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie eraf en laat het voor 30 minuten verder garen, totdat de kipvleugels mooi goudbruin zijn en gaar (Keer de kippenvleugels tussentijds om).
Tips
- Voeg zout en peper naar eigen smaak toe. Vergeet niet dat de kipkruiden ook zout bevat.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties