Mini pizza tonijn

Mini pizza tonijn

4 from 4 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

17

servings
Prep time

1

hour 
Cooking time

25

minutes

Mini pizza met tonijn, lekker simpel en makkelijk om te maken. Deze kleine mini pizza’s zijn het perfecte hapje om te serveren tijdens de ramadan. Je kunt er van alles opdoen wat jezelf lekker vindt en ik ken eigenlijk niemand die ze niet lekker vindt!

Ingrediënten

  • Deeg
  • 300 gram bloem

  • 100 gram fijne griesmeel

  • 6 gram gist

  • 7 gram zout

  • 135 ml lauwwarm water

  • 135 ml lauwwarm melk

  • 40 ml olijfolie

  • Topping
  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • 1 blikje tonijn

  • geraspte kaas

  • geraspte mozzarella kaas

  • groene olijven

  • Pizzasaus
  • 150 gram gezeefde tomaten

  • 2 theelepels rode pesto

  • 1/2 theelepel peper en zout

  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

  • 1 tomaat

Bereidingswijze

  • Voeg de bloem, griesmeel, gist, zout, water, melk en olijfolie toe in een diepe kom. Kneed het tot een mooi geheel voor ongeveer 8 minuten. Dek het deeg af en laat het voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
  • Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en bak het in een scheutje zonnebloemolie voor ongeveer 6 minuten. Zet dan het vuur uit en laat het afkoelen.
  • Snijd de tomaat in blokjes en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie. Zodra de tomatenblokjes zacht zijn, kan je de gezeefde tomaten, pesto, Italiaanse kruiden, peper en zout toevoegen. Meng alles goed samen en zet dan het vuur uit. Laat de pizzasaus afkoelen.
  • Strooi een beetje bloem op je werkplek en plaats het deeg hierop. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Steek dan met behulp van een vormpje of soepkommetje ronde cirkels uit het deeg.
  • Strooi wat griesmeel op de met bakpapier beklede bakplaat en leg de ronde cirkels deeg erop. Smeer er tomatensaus op en beleg het met tonijn, paprika, ui, olijven en geraspte kaas. Als laatste kun je er nog wat Italiaanse kruiden op strooien.
  • Doe ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten. Tot de pizzabodem mooi goudbruin is aan de onderkant.

Tips

  • Je kunt er van alles opdoen wat jezelf lekker vindt

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*