Gehaktburger
Servings
5
servingsPrep time
30
minutesCooking time
10
minutesZelfgemaakte burgers en hamburgerbrood, met alles wat erbij hoort. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en zoveel lekkerder dan de fastfoodburgers. Wil jij ook genieten van een heerlijke gehaktburger? Maak deze dan zelf, en smullen maar! Klik hier voor het recept van de hamburgerbroodjes.
Ingrediënten
- Gehaktburger
350 gram gehakt
1 eetlepel peterselie
1 theelepel; gember, peper, kurkuma, komijnpoeder en zout
1 theelepel mosterd
- Extra
hamburgerbroodjes
sla
tomaat
komkommer
rode ui
augurken
Saus naar keuze
cheddar kaas
Bereidingswijze
- Pel en rasp een ui. Snijd de peterselie fijn.
- Marineer het gehakt met de kruiden, mosterd, geraspte ui en peterselie. Dek het af en zet het voor 30 minuten in de koelkast, zodat het wat steviger wordt en de marinade kan intrekken.
- Snijd de komkommer, tomaat, augurken en rode ui in plakjes. Zet het even opzij tot je zover bent om de burgers te beleggen.
- Vorm 5 balletjes van het gehakt en druk deze vervolgens plat op een bakpapiertje tot een mooie schijf (in de gewenste formaat).
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de gehaktburgers aan beide kanten mooi bruin en gaar. Leg op iedere burger in de pan een plakje cheddar kaas.
- Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze even of verwarm ze in een droge koekenpan.
- Leg een blaadje sla op het broodje, dan een plakje tomaat, hierboven plaats je de gehaktburger met cheddarkaas en daarop verdeel je dan de komkommer, augurken en rode ui.
Tips
- Je kunt ook andere brood gebruiken voor de burgers
- Heerlijk met andalouse saus
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties