Gehaktburger

Gehaktburger

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

5

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

minutes

Zelfgemaakte burgers en hamburgerbrood, met alles wat erbij hoort. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en zoveel lekkerder dan de fastfoodburgers. Wil jij ook genieten van een heerlijke gehaktburger? Maak deze dan zelf, en smullen maar! Klik hier voor het recept van de hamburgerbroodjes.

Ingrediënten

  • Gehaktburger
  • 350 gram gehakt

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1 theelepel; gember, peper, kurkuma, komijnpoeder en zout

  • 1 theelepel mosterd

  • Extra
  • hamburgerbroodjes

  • sla

  • tomaat

  • komkommer

  • rode ui

  • augurken

  • Saus naar keuze

  • cheddar kaas

Bereidingswijze

  • Pel en rasp een ui. Snijd de peterselie fijn.
  • Marineer het gehakt met de kruiden, mosterd, geraspte ui en peterselie. Dek het af en zet het voor 30 minuten in de koelkast, zodat het wat steviger wordt en de marinade kan intrekken.
  • Snijd de komkommer, tomaat, augurken en rode ui in plakjes. Zet het even opzij tot je zover bent om de burgers te beleggen.
  • Vorm 5 balletjes van het gehakt en druk deze vervolgens plat op een bakpapiertje tot een mooie schijf (in de gewenste formaat).
  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de gehaktburgers aan beide kanten mooi bruin en gaar. Leg op iedere burger in de pan een plakje cheddar kaas.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze even of verwarm ze in een droge koekenpan.
  • Leg een blaadje sla op het broodje, dan een plakje tomaat, hierboven plaats je de gehaktburger met cheddarkaas en daarop verdeel je dan de komkommer, augurken en rode ui.

Tips

  • Je kunt ook andere brood gebruiken voor de burgers
  • Heerlijk met andalouse saus

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*