Hamburger broodjes
Servings
8
servingsPrep time
20
minutesCooking time
20
minutesZelf gemaakte hamburgerbroodjes, maken je burger zoveel lekkerder! Maak ze nu ook zelf.
Ingrediënten
550 gram bloem
8 gram gist
20 gram suiker
1 theelepel zout
30 ml gesmolten boter
30 ml zonnebloemolie
250 ml lauwwarm melk
80 ml lauwwarm water
- Garnering
1 ei
1 eetlepel water
sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Meng het water met de suiker, gist, melk, gesmolten boter en zonnebloemolie. Voeg hier 4 eetlepels bloem aan toe en meng dit samen tot een papje.
- Doe de bloem en zout in een diepe mengkom en voeg daar het papje aan toe. Kneed alles mooi samen voor ongeveer 10 minuten. Tot het een soepel en bijna plakkerig deeg is, maar niet aan je handen blijft plakken.
- Vet een kom in met zonnebloemolie en leg de bol deeg erin. Dek het af en laat het voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
- Vet je werkblad lichtjes in met een beetje zonnebloemolie en stort het deeg hierop. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (afhankelijk van hoe groot je de broodjes wilt hebben) en maak er mooie bollen van. Leg de bollen neer op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bollen wat platter.
- Mix een eetlepel water met een losgeklopt ei en smeer daarmee de broodjes in. Strooi er wat sesamzaadjes overheen.
- Bak de hamburgerbroodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten mooi goudbruin. Dek de broodjes daarna direct af met een theedoek. Hierdoor blijven ze lekker zacht en warm.
Tips
- Maak de broodjes kleiner of juist groter.
- Je kunt de broodjes invriezen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties