Tuna melt batbot, panbrood met tonijn

Tuna melt batbot, panbrood met tonijn

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

10

servings
Cooking time

30

minutes

Batbot + tonijn + kaas = De tuna melt batbot! Klinkt dat lekker, ofniet? De broodjes zijn op zich al lekker, maar met de tuna melt vulling al helemaal. Ik zou zeggen probeer het eens uit, je zult aangenaam verrast worden.

Ingrediënten

  • Deeg
  • 400 gram bloem

  • 100 gram fijne griesmeel

  • 1 eetlepel suiker

  • 10 gram instant gist

  • 1 theelepel zout

  • 60 ml zonnebloemolie

  • 280 ml water

  • Vulling
  • 2 blikjes tonijn (290gr in totaal)

  • 1 stengel bosui

  • 1/2 rode paprika

  • 1 rode ui

  • 75 gram mayonaise

  • 15 gram mosterd

  • 1 theelepel sambal

  • 1 theelepel zout

  • 1/2 theelepel peper

  • 175 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, fijne griesmeel, suiker, zout, gist, zonnebloemolie en lauwwarm water in een diepe kom. Kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten tot een geheel. Dek het deeg af en laat het op een warme plek rijzen voor 60 minuten.
  • Pel en snipper de rode ui. Snijd de rode paprika en bosui fijn. Doe de tonijn, rode paprika, rode ui, bosui, mayonaise, sambal, mosterd, peper en zout in een diepe kom. Meng alles goed samen en voeg dan de geraspte kaas toe. Meng het goed samen.
  • Stort het deeg op je werkblad en verdeel het in 10 stukken.
  • Meng 2 eetlepels bloem met 3 eetlepels fijne griesmeel in een kom. Strooi dit mengsel lichtjes over een dienblad en plaats hier de 10 bollen op.
  • Strooi een beetje van het griesmeel/bloem mengsel over je werkblad en plaats daar een bol deeg op. Druk het deeg wat platter en rol het een beetje uit met behulp van een deegroller.
  • Leg een beetje van de tonijnvulling in het midden en vouw het deeg naar het midden naar elkaar toe dicht (zie foto). Knijp het dicht en knijp het overtollige deeg eraf.
  • Druk het deeg nu iets platter en leg het op een met griesmeel/bloem bestrooide dienblad. Werk alle deegbollen zo af en ga er nog 1x licht overheen met de deegroller, voordat je ze afbakt.
  • Verwarm een pan met dikke bodem en bak de broodjes op beide zijde mooi goudbruin en gaar. Dek de warme broodjes direct af met een theedoek, zodat ze lekker zacht en warm blijven.

Tips

  • Je kunt ook een ander vulling gebruiken
  • Je kunt ze nog pittiger maken, door meer sambal toe te voegen.
  • Het deeg is een beetje plakkerig, maar dit zorgt wel voor lekkere zachte broodjes. Wil je dit toch liever niet, dan kun je wat extra bloem toevoegen.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*