Tuna melt batbot, panbrood met tonijn
Servings
10
servingsCooking time
30
minutesBatbot + tonijn + kaas = De tuna melt batbot! Klinkt dat lekker, ofniet? De broodjes zijn op zich al lekker, maar met de tuna melt vulling al helemaal. Ik zou zeggen probeer het eens uit, je zult aangenaam verrast worden.
Ingrediënten
- Deeg
400 gram bloem
100 gram fijne griesmeel
1 eetlepel suiker
10 gram instant gist
1 theelepel zout
60 ml zonnebloemolie
280 ml water
- Vulling
2 blikjes tonijn (290gr in totaal)
1 stengel bosui
1/2 rode paprika
1 rode ui
75 gram mayonaise
15 gram mosterd
1 theelepel sambal
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
175 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Doe de bloem, fijne griesmeel, suiker, zout, gist, zonnebloemolie en lauwwarm water in een diepe kom. Kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten tot een geheel. Dek het deeg af en laat het op een warme plek rijzen voor 60 minuten.
- Pel en snipper de rode ui. Snijd de rode paprika en bosui fijn. Doe de tonijn, rode paprika, rode ui, bosui, mayonaise, sambal, mosterd, peper en zout in een diepe kom. Meng alles goed samen en voeg dan de geraspte kaas toe. Meng het goed samen.
- Stort het deeg op je werkblad en verdeel het in 10 stukken.
- Meng 2 eetlepels bloem met 3 eetlepels fijne griesmeel in een kom. Strooi dit mengsel lichtjes over een dienblad en plaats hier de 10 bollen op.
- Strooi een beetje van het griesmeel/bloem mengsel over je werkblad en plaats daar een bol deeg op. Druk het deeg wat platter en rol het een beetje uit met behulp van een deegroller.
- Leg een beetje van de tonijnvulling in het midden en vouw het deeg naar het midden naar elkaar toe dicht (zie foto). Knijp het dicht en knijp het overtollige deeg eraf.
- Druk het deeg nu iets platter en leg het op een met griesmeel/bloem bestrooide dienblad. Werk alle deegbollen zo af en ga er nog 1x licht overheen met de deegroller, voordat je ze afbakt.
- Verwarm een pan met dikke bodem en bak de broodjes op beide zijde mooi goudbruin en gaar. Dek de warme broodjes direct af met een theedoek, zodat ze lekker zacht en warm blijven.
Tips
- Je kunt ook een ander vulling gebruiken
- Je kunt ze nog pittiger maken, door meer sambal toe te voegen.
- Het deeg is een beetje plakkerig, maar dit zorgt wel voor lekkere zachte broodjes. Wil je dit toch liever niet, dan kun je wat extra bloem toevoegen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties