Garnalen loempia driehoekjes

Garnalen loempia driehoekjes

5 from 5 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

20

servings
Total time

45

minutes

Loempia driehoekjes, met een vulling van groenten en garnalen. Deze loempia driehoekjes zijn zo lekker, echt geloof mij! Dit recept is een groot favoriet hier in huis, als ik ze maak zijn ze altijd zo op. Vooral nu tijdens de ramadan is dit een heerlijk hapje, dus ik kon dit recept niet langer meer achterhouden voor jullie. Maak ze nu zelf en ontdek hoe lekker ze smaken!

Ingrediënten

  • Vulling
  • 1 ui

  • 450 gram gepelde garnalen

  • 120 gram julienne wortel

  • 400 gram Chinese roerbakgroenten

  • 1 eetlepel; koriander en peterselie

  • 1 theelepel trassi trafasie (garnalenpasta)

  • 1 theelepel sambal

  • 1 theelepel; zout en peper, naar smaak

  • 2 theelepels viskruiden (van Verstegen)

  • Omhulsel
  • 1 pak Loempiavellen

  • 1 eiwit

Bereidingswijze

  • Pel en snipper een ui. Hak de koriander en peterselie fijn.
  • Hak de roerbakgroenten in een keukenmachine of met een mes fijn. Niet te fijn, zie foto. Snijd de garnalen in kleine stukken.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de julienne wortel en fijngehakte roerbakgroenten toe. Bak alles samen voor ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen, trassi, sambal, peterselie, koriander, viskruiden, peper en zout toe. Meng alles goed samen en bak het tot de garnalen gaar zijn. Zet het vuur uit en laat het volledig afkoelen.
  • Neem een loempiavel recht voor je. En plaats in de linkerhoek van het loempiavel de vulling. Zie foto’s hoe je het kan vouwen tot een driehoek.
  • Doe dit met de rest van de vulling, totdat het op is. Verhit de zonnebloemolie in een pan op 180 graden en bak de loempia driehoekjes mooi goudbruin.

Tips

  • De loempia driehoekjes zijn lekker met sweet chilisaus
  • Gebruik voor de vulling groenten naar eigen keuze
  • Trassi (garnalenpasta) is verkrijgbaar in de supermarkt
  • Je kunt het eiwit vervangen door een bloempapje
  • Je kunt ook mihoen toevoegen.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*