Kip-groente kaasballen

Kip-groente kaasballen

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

22

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

15

minutes

Op zoek naar een lekker en makkelijk hapje? Dan moet je zeker eens deze kip-groente kaasballen maken. Ongetwijfeld een succes bij de kleinsten aan tafel! Wie houdt er nou niet van kroketten en kaassouffles? Dit is een fusie daarvan! Deze kip-groente kaasballen, zijn lekker krokant van buiten en heerlijk zacht en romig van binnen met stukjes kip voor een bite.

Ingrediënten

  • Vulling
  • 550 gram kipfilet

  • 1/2 courgette

  • 2 paprika’s

  • 2 uien

  • 100 gram geraspte kaas

  • 1 eetlepel koriander

  • 2 theelepels kipkruiden pikant (van Verstegen)

  • 1/2 theelepel; peper, paprikapoeder, gember en kurkuma

  • 1/2 theelepel sambal

  • 1 eetlepel sweet chilisaus

  • 1 theelepel zout

  • Omhulsel
  • 1 kilo casinobrood wit

  • 2 eieren

  • een kom koud water

  • panko of paneermeel

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet en groente in kleine stukken.
  • Doe de kipfilet in een diepe kom en marineer het met zout, kipkruiden, komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder, zwarte peper en paprikapoeder.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de kipfilet toe en bak het mee voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak mee tot alles gaar is.
  • Voeg de sambal, chilisaus, koriander en geraspte kaas toe, meng alles goed samen. Zet dan het vuur uit en laat het volledig afkoelen.
  • Snijd de randen van de brood weg met een mes. Maak de sneetjes brood platter met behulp van een deegroller.
  • Leg het sneetje brood neer in een kom met water en haal het eruit als het sneetje brood vochtig is. Druk het dan tussen je handen plat, zodat het overtollige water eraf druppelt.
  • Plaats de kipvulling in het midden en vouw de randen dicht naar het midden toe (zie foto’s). Plaats niet teveel vulling, anders zal het brood scheuren.
  • Maak er een mooie bal van, door er zachtjes in te knijpen met je hand. Doe dit met de rest van de sneetjes brood totdat de vulling op is.
  • Kluts 2 eieren in een diepe kom en doe de panko op een schaal of bord. Pak je kip-groente kaasballen erbij en doe deze één voor één in het losgeklopt ei, daarna haal je de bal door de panko heen.
  • Plaats de bal op een dienblad of bord en ga zo verder met alle andere ballen tot je klaar bent om ze te gaan frituren.
  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op 180 graden en bak de kip-groente kaasballen mooi goudbruin.

Tips

  • Je kunt ook gehakt gebruiken i.p.v. kipstukjes.
  • Voeg groente naar keuze toe
  • Voeg kaas naar keuze toe

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*