Spicy bladerdeeg hapje met gehakt
Servings
10
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesSpicy bladerdeeg hapje met gehakt, een lekker pittig gehaktmengsel met een zoet tintje door een laagje sweet chilisaus op het bladerdeeg. Dit recept is supermakkelijk om te maken en heerlijk als hapje bij een kom soep!
Ingrediënten
300 gram gehakt
1 ui
1 rode paprika
2 eetlepels peterselie
3 eetlepels ketchup
1,5 theelepel mosterd
1 theelepel; gember, peper, komijn en zout
1/2 theelepel; uienpoeder en chilipoeder
een scheutje zonnebloemolie
1 pak bladerdeeg
- Garnering
2 eetlepels sweet chilisaus
1 eetlepel water
pittige chilivlokken
Bereidingswijze
- Snijd de ui, paprika en peterselie fijn.
- Marineer het gehakt met de peterselie, zout, peper, komijn, gember, uienpoeder en chilipoeder.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de paprika toe en bak het voor 3 minuten mee op middelhoog vuur.
- Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar. Doe dan de ketchup en mosterd in de pan en meng alles goed samen. Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
- Leg de velletjes bladerdeeg met een punt naar je toe voor je neer. Schep hier een flinke lepel van het gehaktmengsel op.
- Vouw de pakketjes dicht en druk de randen goed aan met een vork. Verdeel de bladerdeeg hapjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Mix de chilisaus met water in een diepe kom en smeer daarmee de bovenkant van de bladerdeeg hapjes in. Strooi hier wat pittige chilivlokken overheen.
- Bak de bladerdeeghapjes in een voorverwarmde oven op 200 graden mooi goudbruin en gaar.
Tips
- Je kunt de bladerdeeg ook met een geklutst ei besmeren.
- Je kunt het wat milder maken, door minder chilipoeder toe te voegen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties