Kip popcorn, malse en krokante kipstukjes

Kip popcorn, malse en krokante kipstukjes

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

4

servings

Kip popcorn, zijn heerlijke malse en krokante kipstukjes! Je kent ze vast van de KFC (popcorn chicken). Je kunt ze zo pittig maken als je zelf wilt. Ikzelf heb ze niet zo heel pittig gemaakt, voor de kinderen. Ze vinden het heerlijk! Je kunt het als bijgerecht serveren of er een heerlijke salade van maken, zoals ik ook gedaan heb. Klik hier voor het recept van de kip popcorn salade.

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet

  • 350 ml karnemelk

  • 1,5 eetlepel Sriracha (pittige saus)

  • 1 theelepel; uienpoeder, peper en paprikapoeder

  • 1,5 theelepel zout

  • Bloem/maïzena mix
  • 150 gram bloem

  • 80 gram maïzena

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 1 theelepel; peper, paprikapoeder en zout

  • 2 eetlepels uienpoeder

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Doe de kipfilet in een diepe kom en marineer met de kruiden. Giet er dan 250ml karnemelk bij en meng alles goed door elkaar. Dek het af en zet het voor minimaal 4 uur in de koeling.
  • Doe de bloem, maïzena, bakpoeder en alle kruiden in een kom en meng alles goed samen.
  • Haal telkens een paar kipblokjes vanuit de karnemelkmengsel direct door de bloemmengsel heen en leg ze op een dienblad. Tot dat je helemaal klaar bent om te gaan bakken.
  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op 180 graden. Bak de kip popcorn mooi goudbruin gaar.

Tips

  • Je kunt de kip stukjes ook paneren met fijngemalen cornflakes.
  • Serveer het als snack, bijgerecht, in een wrap of bij een salade.
  • Je kunt de stukjes kip in de gewenste formaat snijden.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*