Pizza met kip
Servings
1
servingsPrep time
1
hourCooking time
20
minutesPizza met kip, ideaal voor bij de iftar tijdens de ramadan! Een heerlijke pizza die ik zeker vaker ga maken. Je kunt er van alles op doen dat je lekker vindt en wat je in huis hebt.
Ingrediënten
- Pizzadeeg
250 gram bloem
4 gram gist
1/2 theelepel zout
30 ml olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
150 ml lauwwarm water
- Pizzasaus
90 gram gezeefde tomaten
2 eetlepels rode pesto
- Topping
rode puntpaprika
rode ui
snoeptomaten
gele paprika
mozzarella
geraspte jonge kaas
geraspte mozzarella kaas
spinazie
- Kipstukjes
200 gram kipfilet
1/2 theelepel; kipkruiden, peper, zout, chilipoeder en uienpoeder
Bereidingswijze
- Doe de bloem in een diepe kom en voeg het zout, gist, Italiaanse kruiden, olijfolie en water toe. Kneed het deeg ongeveer 8 minuten tot een mooi geheel. Dek het af en laat het voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
- Snijd de kipfilet in kleine stukken en doe het in een diepe kom. Marineer de kipstukjes met zout, kipkruiden, uienpoeder, peper en chilipoeder.
- Bak de kip in een scheutje zonnebloemolie voor een paar minuten gaar. Leg de kip even apart.
- Doe de gezeefde tomaten samen met de pesto in een diepe kom en meng dit goed samen. Leg dit ook even apart.
- Snijd de paprika, snoeptomaten en ui in (halve)ringen. Snijd de mozzarella in plakjes. En snijd als laatste de spinazie in repen.
- Strooi wat bloem op je werkblad en leg het deeg erop. Druk het deeg iets plat en vorm het tot een ronde vorm. Gebruik een deegroller om het verder uit te rollen.
- Leg het deeg op een pizzabakplaat. Vorm een opstaand randje, door het deeg langs de randen een beetje naar binnen toe te vouwen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Verdeel de saus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodem. Beleg de pizza nu met kaas, kip, groenten en spinazie.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten, totdat de bodem mooi goudbruin gekleurd is.
Tips
- Voeg kaas toe naar eigen keuze.
- Vervang de kip voor vis, vlees of alleen groenten.
- Gebruik een tomatensaus naar eigen keuze.
- Vervang de spinazieblad voor basilicum.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties