Krokante loempia met kip en groenten

Krokante loempia met kip en groenten

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

30

servings
Prep time

50

minutes
Cooking time

10

minutes

Lekkere krokante loempia’s met kip en groenten. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. De mogelijkheden zijn eindeloos, dit is mijn variant van de kiploempia. Lekker tijdens de ramadan voor bij de iftar of als je voor een grote groep een hapje vooraf wilt maken.

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet

  • 3 stuks paprika

  • 2 stuks prei

  • 2 uien

  • 1 teentje knoflook

  • 150 gram julienne wortel

  • 1 eetlepel koriander en peterselie

  • 1 blokje kipbouillon

  • 1 laurierblad

  • 200 gram mihoen of glasnoedels

  • 1 theelepel zout (naar smaak)

  • 1/2 theelepel; kurkuma, peper en gember

  • 1,5 theelepel kipkruiden pikant (van Verstegen)

  • 1 eetlepel chilisaus

  • 1 ei (alleen het eiwit)

  • loempiavellen

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukken en maak het goed schoon. Snijd dan de uien, paprika, prei en koriander/peterselie fijn. Marineer de kipfilet met kipkruiden en een beetje koriander/peterselie.
  • Giet een scheutje zonnebloemolie in de pan. Doe daar 1,5 fijngesneden ui bij (de rest van de ui heb je straks nodig) en bak dit in 3 minuten glazig. Voeg dan de kipfilet, kip bouillonblokje en een laurierblad toe. Doe dan de deksel op de pan en laat het zeker voor 30 minuten koken op laag vuur. Tot het vocht helemaal verdampt is en de kip gaar is.
  • Giet een scheutje zonnebloemolie in een andere pan en bak hierin de paprika, wortel en prei gaar.
  • Wanneer de kip gaar is, haal je de laurierblad uit de pan. Laat de kip vervolgens even afkoelen en trek/pluk de kipfilet met 2 vorken uit elkaar in kleine stukjes.
  • Kook 1,5 liter water in de waterkoker. Doe de mihoen/glasnoedels in een diepe kom en giet daar de gekookte water overheen. Roer met een vork erdoorheen, zodat de mihoen van elkaar loskomt en het goed kan garen. Laat dit voor 5 minuten staan en doe het dan in een vergiet om uit te lekken. Snijd of knip de mihoen vervolgens in kleine stukken.
  • Nu gaan we alle losse elementen met elkaar mengen in een grote pan. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en doe hier het beetje fijngesnipperde ui bij die je apart had gelegd en 1 geraspte knoflookteentje. Bak deze in 4 minuten op hoog vuur glazig en doe daarbij de kruiden (gember, kurkuma, peper en zout). Voeg dan de geplukte kipfilet, paprika, prei, wortel en mihoen toe. Meng dit goed met elkaar en voeg dan de fijngehakte peterselie/koriander toe en 1 eetlepel chilisaus. Bak alles samen voor ongeveer 2 minuten op hoog vuur en zet dan de pan uit en laat het mengsel afkoelen.
  • Leg wat van het kipmengsel op een loempiavel en vouw ze in. Besmeer de buitenste rand van de loempiavel in met eiwit en rol de loempia dicht.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de loempia’s tot ze mooi goudbruin zijn.

Tips

  • De loempia’s zijn lekker met een sweet chilisaus
  • Gebruik voor de vulling groenten naar eigen keus.
  • Je kunt het eiwit ook vervangen door een bloempapje.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*