Chocoladecake met een smeuïge kokosvulling

Chocoladecake met een smeuïge kokosvulling

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Desserts, Taarten en Cakes
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Een lekkere chocoladecake gevuld met een smeuïge kokosvulling en bovenop een laagje romige chocolade ganache gemaakt van pure chocolade. Dit is de perfecte cake om het weekend mee te beginnen! Geen zware cake, maar lekker zacht en luchtig. Ben jij ook een liefhebber van chocolade, dan weet je wat je moet gaan bakken dit weekend!

Ingrediënten

  • Beslag:
  • 3 eieren

  • 80 gram suiker

  • 20 gram cacaopoeder

  • 8 gram bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • een snufje zout

  • 85 gram bloem

  • 50 ml melk

  • 30 ml zonnebloemolie

  • Kokosvulling:
  • 125 gram mascarpone

  • 70 gram gecondenseerde melk

  • 60 gram geraspte kokos

  • Chocolade ganache:
  • 100 gram puur chocolade

  • 100 gram ongeklopte slagroom

  • Garnering:
  • Aardbeien

  • 2 repen kinder chocolade

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder samen in een kom.
  • Klop de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en zout op tot een mooi geheel. Voeg de zonnebloemolie en melk toe en mix het kort samen, tot het goed gemengd is.
  • Plaats een zeef bovenop de kom en voeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix alles samen tot een mooie en gladde beslag.
  • Leg een vel bakpapier in de bakvorm en vet deze ook in. Giet het beslag in de bakvorm. Zet het in een voorverwarmde oven op 165 graden voor ongeveer 20 minuten. Prik er met een satéstokje in, als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Laat de cake dan volledig afkoelen.
  • Klop de mascarpone op samen met de gecondenseerde melk. Voeg de geraspte kokos toe en meng het samen tot een mooi geheel. Doe de vulling in een spuitzak en leg het weg in de koeling.
  • Verwarm 100 gram ongeklopte slagroom in een steelpan (het mag niet koken). Haal het van het vuur en voeg de blokjes puur chocolade toe. Meng het samen tot een gladde mengsel.
  • Haal de kokosvulling uit de koeling en smeer het gelijkmatig uit over de cake.
  • Giet de ganache eroverheen en laat het stevig worden in de koeling.
  • Als de ganache goed stevig is, snijd je de cake in 12 gelijke punten. Garneer de cake met grof gehakte Kinder chocolade en plakjes aardbeien.

Tips

  • Iedere oven werkt anders, hou hier dus rekening mee. Je kunt met een saté stokje zien of je cake gaar is. Prik er met een satéstokje in, als deze er droog uitkomt is de cake gaar.
  • Laat de cake met chocolade ganache volledig afkoelen voordat je het aansnijdt.
  • Het formaat van de bakvorm is ∅27,5cm
  • Je kunt ook chocoladeganache maken van melkchocolade in plaats van puur.
  • Voeg meer suiker toe, als je de cake zoeter wilt hebben.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*