Frisse bosbessen mojito

Frisse bosbessen mojito

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Ontbijt en Lunch
Servings

3

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ben jij ook zo gek op lekkere en verfrissende drankjes? Dan is deze frisse bosbessen mojito perfect voor jou! Deze mojito is supermakkelijk om te maken en lekker fris door de limoen en munt.

Ingrediënten

  • 1 liter bruisend water (spa rood)

  • ijsblokjes

  • een handvol muntblaadjes

  • Bosbessen siroop
  • 250 gram bosbessen (uit de diepvries)

  • 1 limoen

  • 75 gram honing (naar smaak)

  • 25 ml water

  • Extra (garnering)
  • schijfjes limoen

  • bosbessen

Bereidingswijze

  • Snij een limoen in schijfjes. Haal de muntblaadjes van de takken af.
  • Doe de bosbessen samen met de honing, water en limoensap in een steelpan en verwarm het op middelhoog vuur. Laat het voor ongeveer 15 minuten sudderen tot de bosbessen zacht zijn en het stroperig wordt.
  • Haal de bosbessensiroop door een zeef. Laat de siroop even afkoelen.
  • Doe wat ijsblokjes in een glas. Doe daar wat schijfjes limoen en muntblaadjes bij.
  • Giet vijf eetlepels siroop in een glas en giet er per glas 330ml bruisend water bij. Garneer tenslotte met limoen en bossenbessen.

Tips

  • Je kunt het bruisende water vervangen voor mineraal water of Sprite.
  • Garneer met citroen in plaats van limoen.
  • Je kunt ook suiker gebruiken in plaats van honing.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*